Ο Κασσελάκης, η εκπομπή του Λιάγκα και τα σχόλια για «σοβαρές αδελφές»

08/04/2024
Ας μιλήσουμε για κακή τηλεόραση…

Ο Γιώργος Λιάγκας, που φαίνεται να αγχώνεται για το συντηρητικό του κοινό μετά από τις τόσες συζητήσεις του με τον Στέφανο Κασσελάκη, είπε να καλέσει στην εκπομπή του τον επιχειρηματία Αργύρη Παπαργυρόπουλο.

Ο Αργύρης Παπαργυλόπουλος, ένας επιχειρηματίας γνωστός για τις ομοφοβικές του απόψεις, αποφάσισε να πάει στην εκπομπή του (κασσελολάγνου) Λιάγκα, για να σχολιάσει την υποψηφιότητα του γιου του, Νάσου, στις επερχόμενες ευρωεκλογές με τον Σύριζα.

Σε αυτή, λοιπόν, την τηλεοπτική συζήτηση που έγινε το μεσημεράκι της Παρασκευής ακούσαμε τον επιχειρηματία, δεχόμενος το «δημοσιογραφικό» ερώτημα  «αν θα έβγαινε για φαγητό με τον Κασσελάκη» να μας μιλάει για «σοβαρές αδελφές». 

«Ρε Γιώργο», σχολίασε ο επιχειρηματίας απευθυνόμενος στον Λιάγκα, «με τις αδελφές είμαι από τον καιρό που ήταν το μαγαζί. Δεν έχω καμία αντίρρηση, έχω πολλούς φίλους αξιοπρεπείς και ικανούς οι οποίοι έχουν και μια μαγκιά. Πολλοί έχουν καλύτερη και δυνατότερη από ότι έχουν οι δήθεν μάγκες. Δεν έχω καμία αντίρρηση με αυτούς».  

Φυσικά, προηγουμένως, είχε φροντίσει να μας ενημερώσει ότι είναι αντίθετος με την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, λέγοντας χαρακτηριστικά: «είμαι αντίθετος με τα παιδιά και τις παρουσίες αυτές τις υπερβολικές, αυτά τα ντυσίματα τα παρδαλά. Με αυτά είμαι κατά και δεν τα θέλω».

Και σε αυτό το σημείο είναι που η τηλεόραση από κακή γίνεται και κακοποιητική και κάπως γελοία αν αναλογιστούμε και τις συνεντεύξεις του Λιάγκα με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο γράφω αυτό το κείμενο. Πιο πολύ θέλω να επισημάνω αυτή την απαράδεκτη νοοτροπία που αρχίζει να αναπαράγεται από πολλούς ομοφοβικούς και ΜΜΕ, με αφορμή την πολιτική ύπαρξη του Κασσελάκη. Αυτή που διαχωρίζει τους γκέι σε «κακούς» και «καλούς», σε «σοβαρούς» και «γελοίους» και σε «αρρενωπούς» και «παρδαλούς».

Μια νοοτροπία που αποτελεί – το έχω ξαναγράψει αυτό- την πεμπτουσία της ομοφοβίας αλλά και που είναι πέρα για πέρα ψεύτικη, αφού για όλους αυτούς στο τέλος της ημέρας «όλες αδελφές είμαστε».

Υ.Γ. ας σταματήσουμε να ξεπλένουμε τον Λιάγκα.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!