Οι νομοθέτες της πολιτείας στη Φλόριντα εμμένουν σταθερά στις αρχές τους: τα ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά δεν είναι ευπρόσδεκτα στα σχολεία τους.

Την περασμένη Πέμπτη, τα μέλη της δικαστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκριναν το HB 1557 – γνωστό και ως “Don’t Say Gay” bill. Το νομοσχέδιο θα προωθηθεί τώρα για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ενώ οι συντάκτες του νομοσχεδίου το αναγνωρίζουν ως μια πράξη που υπερασπίζεται τα «γονικά δικαιώματα στην εκπαίδευση», τα πραγματικά αποτελέσματά του καθιστούν το ψευδώνυμο «Don’t Say Gay» πολύ πιο ακριβές. Εάν εγκριθεί, οι δάσκαλοι δε θα μπορούν να συζητούν για ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητες στο νηπιαγωγείο έως και την τρίτη δημοτικού.

Δίνει επίσης στους γονείς τη δυνατότητα να διακόψουν θεραπείες για την ψυχική/σωματική υγεία των παιδιών του, στερώντας οποιαδήποτε εμπιστευτικότητα μεταξύ των ειδικών ψυχικής υγείας και των παιδιών. Τέλος, επιτρέπει τους γονείς να μηνύσουν σχολεία και μέλη του προσωπικού για εικαζόμενες παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους.

Η νομοθεσία βασίζεται στο ομοφοβικό επιχείρημα ότι δάσκαλοι επηρεάζουν τη σεξουαλικότητα των παιδιών, κάνοντάς τα γκέι.

«Έχουμε δει περιπτώσεις σ΄αυτή την ηλικία μαθητών να προβληματίζονται με τη σεξουαλικότητάς τους και το φύλο τους, επειδή άκουσαν για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα», είπε ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis  σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης του Μαϊάμι την περασμένη εβδομάδα, χαρακτηρίζοντας οποιαδήποτε συζήτηση για τις ΛΟΑΤΚΙ+  ταυτότητες σ΄αυτές τις ηλικίες «εντελώς ακατάλληλη».

Το νομοσχέδιο θα απομονώσει επίσης και τους ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητές κάνοντάς τους ευάλωτους σε κακοποιητικές συμπεριφορές.