Προκαταρκτικά ή σεξ;

19/02/2022

γράφουν η Χριστίνα Βούλγαρη και η Χριστίνα Τριχά

Όταν κάνω σεξ με γυναίκες, η έννοια των προκαταρκτικών όπως την έχουμε συνηθίσει δεν υπάρχει. Σεξ είναι το δαχτύλωμα στα κρυφά στο σινεμά. Σεξ είναι ο τριβαδισμός, το τρίψιμο, ακόμη και διακριτικά σε έναν δημόσιο χώρο. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πρακτικές στο σεξ που συμβάλουν στον περαιτέρω ερεθισμό, απλώς το σεξ, η ενασχόληση με τα γεννητικά όργανα, που στερεοτυπικά το αντιλαμβανόμαστε ως διείσδυση, δεν είναι το κυρίως πιάτο σε ένα μενού που όλα τα υπόλοιπα είναι ορεκτικά. Αν η ερωτική μου σύντροφος έχει οργασμό και θέλει να συνεχίσω να τη γλείφω στο στήθος, δεν κάνουμε πισωγύρισμα στα προκαταρκτικά, αλλά συνεχίζουμε το σεξ. Η ίδια πράξη που πριν φτάσουμε στα γεννητικά όργανα θα τη χαρακτηρίζαμε ως προκαταρκτικό“, τώρα γίνεται αντιληπτή ως σεξ. Αυτό επηρεάζει τη διάρκεια και την τελετουργία του σεξ που κάνω με γυναίκες, σε σχέση με το πώς έχω συνηθίσει το στρέιτ σεξ, το λεσβιακό σεξ δεν τελειώνει με τον οργασμό, και άρα τελειώνει”

Εύα

Πολλοί λεσβιοφοβικοί λένε πως το λεσβιακό σεξ είναι ένα τεράστιο προκαταρκτικό.

Μια προπαρασκευαστική διαδικασία για το “κυρίως πιάτο”, που δεν είναι άλλο (κατά την άποψή τους) από τη διείσδυση ενός πέους σε έναν κόλπο ή σε έναν πρωκτό. Δε θέλουμε να τους φέρουμε αντίρρηση προς το παρόν. Θέλουμε πρώτα, να προσπαθήσουμε να σκεφτούμε όπως κι αυτοί. Ας το πάρουμε από την αρχή λοιπόν.

Η διείσδυση ενός πέους σε έναν πρωκτό- ναι ας ξεκινήσουμε από εδώ.

Το πέος μπαίνει, βγαίνει, μπαίνει, μπαίνει, βγαίνει κατά προτίμηση με λιπαντικό σε έναν άλλο, ας πούμε αντρικό, πρωκτό. Οι δύο συμμετέχοντες προηγουμένως είχαν κάνει ό,τι μπορούσαν και ήθελαν για να προκαλέσουν στύση στο πέος (ή στα πέη), γιατί χωρίς στύση το πέος είναι πού μαλακό για να καταφέρει να διεισδύσει. Ας πούμε , για χάρη της πορείας της σκέψης μας, πως ο ένας είχε πάρει στο στόμα του το πέος του άλλου και αυτό οδήγησε τελικά σε στύση. Οι δυο τους ξεκίνησαν έτσι, με κάποια προετοιμασία που τους οδήγησε τελικά στο κυρίως πιάτο. Όλα καλά ως εδώ. Ως εδώ δεν έχω κανένα προβληματισμό και μπορώ να ακολουθήσω τη σκέψη κάθε λεσβιοφοβικού . Τι γίνεται όμως αν επιχειρήσουμε να απαντήσουμε στο “γιατί” που τους οδήγησε να θέλουν να απολαύσουν ένα κυρίως πιάτο;

Γιατί δεν έμειναν στα προκαταρκτικά;

Και τι είναι εκείνο που κάνει μία συγκεκριμένη κίνηση ενός πέους να θεωρείται κυρίως πιάτο, ένιγουεϊ;

Στο επίσημο site της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου διαβάζουμε πως “το κυρίως πιάτο σε ένα τραπέζι είναι ο πρωταγωνιστής”. Και συνεχίζουμε διαβάζοντας όλες τις προτάσεις της. Τις καλύτερες συνταγές όπως λέει, τις πιο νόστιμες και δοκιμασμένες, άξιες για να αποτελέσουν τον πρωταγωνιστή στο τραπέζι σας. Ανεβοκατεβαίνουμε στη σελίδα. Διαβάζουμε: Μακαρόνια με κιμά αξεπέραστα, Σπανακόρυζο της Αργυρώς, Γιουβαρλάκια αυγολέμονο, Κουνέλι στιφάδο, Οσομπούκο. Ψάχνω ολόκληρο αρχείο συνταγών για κυρίως πιάτα και δε βρίσκω πουθενά τον πρωταγωνιστή: “πέος σε διείσδυση”!

Κάπου εκεί αρχίζω να σκέφτομαι πως μπορεί και οι συνταγές της Μπαρμπαρίγου να είναι ένα ατέλειωτο προκαταρκτικό.

chefclub.tv

Λόγω της ετεροκανονικότητας που κυριαρχεί, μεγαλώνοντας πίστευα ότι τα προκαταρκτικά είναι το στοματικό και όποια πράξη γίνεται με τα χέρια. Φυσικά ως σεξ θεωρούσα την διείσδυση. Πλέον, κάνοντας λεσβιακό σεξ, η έννοια των προκαταρκτικών έχει αλλάξει τελείως. Για μένα, οποιαδήποτε πράξη που αποσκοπεί στην σεξουαλική ευχαρίστηση, είναι σεξ. Συνήθως επικυρώνεται με τον οργασμό αλλά δεν είναι και απαραίτητο. Αν έπρεπε να θεωρήσω κάτι πιο προκαταρκτικό, ίσως είναι κάποια αγγίγματα πριν το σεξ για παιχνίδι, ερεθισμό και πρόκληση.Έχει τύχει να έχω διαφορετική άποψη από τη σύντροφό μου για το πότε κάναμε πρώτη φορά σεξ γιατί είχαμε ορίσει διαφορετικά στο μυαλό μας την σεξουαλική πράξη και τα προκαταρκτικά. Εν τέλει, είναι πολύ προσωπικό και έχει σημασία πως το βιώνει η καθεμία κάθε φορά.

Μαρία Θ

Η αγαπημένη μου ερώτηση! Για μένα στο λεσβιακό σεξ δεν υπάρχει διαφορά και όριο ανάμεσα στα προκαταρκτικά και το σεξ. Το σεξ συμπεριλαμβάνει τα προκαταρκτικά και συμπεριλαμβάνει και όσες πράξεις θεωρούνται καθαρό σεξ, διαδοχικά ή ταυτόχρονα, χωρίς να μπορώ να τα ξεχωρίσω. Σε αντίθεση με το στρέιτ σεξ που έχω κάνει, που πάντα υπάρχει σαφής διαχωρισμός ανάμεσα τους. Δηλαδή στο στρέιτ σεξ, σεξ= διείσδυση του πέους στον κόλπο. Στο λεσβιακό σεξ, σεξ + προκαταρκτικά = οτιδήποτε θέλουν όσες συμμετέχουν.

Αγγελική

Έχει σημασία να προσέξουμε πως, για να θεωρηθείς πρωταγωνιστής στο σεξ, δε χρειάζεται μόνο να έχεις πέος, αλλά θα πρέπει να μπορείς να το διεισδύσεις είτε σε κάποιο πρωκτό ή σε κάποιο κόλπο.

Δεν μπορείς ας πούμε να διεισδύσεις το πέος σου σε ένα μπουκάλι, ή σε ένα ανοιχτό στόμα και να θεωρηθείς πρωταγωνιστής. Αρχίζουμε να διακρίνουμε λοιπόν, πως ο πραγματικός πρωταγωνιστής δεν είναι ένας και σίγουρα όχι το πέος.

Σημαντικό εδώ είναι να ξεχωρίσουμε και το δάχτυλο από το πέος.

Αν το δάχτυλό σου διεισδύει σε κάποιο άλλο κόλπο ή πρωκτό, τότε δεν θεωρείσαι το κυρίως πιάτο ή αλλιώς ο πρωταγωνιστής.Τι γίνεται όμως αν έχεις κόλπο και θέλεις να τον τοποθετήσεις τριγύρω από ένα πέος;

Εδώ ερχόμαστε σε γκρίζες ζώνες.

Η κατάσταση μοιάζει με το βάζο Ρούμπιν. Τι διεισδύει σε τι; Υπάρχει διείσδυση ή κάλυψη; Μπορείς να είσαι πρωταγωνιστής αν έχεις κόλπο και τον χρησιμοποιείς για να καλύψεις ένα πέος; Και για να συνεχίσουμε να περπατάμε σε γκρίζες ζώνες, προσπαθούμε να σκεφτούμε αν μπορείς να είσαι πρωταγωνιστής στην περίπτωση που κρατάς ένα ντίλντο και το διεισδύεις (προτιμούμε τη λέξη τοποθέτηση) μέσα σε έναν κόλπο ή έναν πρωκτό;

Πιστεύω ότι για να ορίσουμε τη γραμμή που τελειώνουν τα προκαταρκτικά και ξεκινάει το σεξ πρέπει να ξέρουμε για τι χρονικού διαστήματος σεξ μιλάμεγιατί το λεσβιακό/σαπφικό μπορεί να φτάσει και μέρες αν οι συνθήκες το επιτρέπουν. Γενικότερα όμως στο μυαλό μου ο διαχωρισμός γίνεται στο τι θα με καυλώσει και τι συμβαίνει από τη στιγμή που έχω «παραδοθεί» (με συναίνεση, μην παρεξηγηθεί η λέξη) στα χέρια του άλλου ατόμου. Οπότε εάν μιλάμε για ένα στα γρήγορα θεωρώ προκαταρκτικά ακόμα και τα βλέμματα και τα λόγια (οποιαδήποτε επικοινωνία) πριν το άγγιγμα, και φυσικά τα φιλιά, χουφτώματα και το τρίψιμο πάνω από ρούχα/εσώρουχα. Το σεξ ξεκινάει για μένα όταν γίνεται το οτιδήποτε μπορεί να κάνει άτομα να τελειώσουν κλειτοριδικά ή κολπικά (οπότε και το συνεχόμενο τρίψιμο, τα δάχτυλα, το γλείψιμο και η χρήση στραπ ή δονητή) χωρίς να απαιτείται διείσδυση ή συνδυασμός περισσότερων από μιας τέτοιας πράξης

Μαριάνθη

So, για να είμαι ειλικρινής δεν πιστεύω στην διάκριση μεταξύ προκαταρκτικών και σεξ!Πιστεύω πως κάθε πράξη που έχει σκοπό να διεγείρει και χρησιμοποιεί γεννητικά όργανα / πρωκτό είναι σεξ. Ίσως το φάσωμα να το έλεγα προκαταρκτικά

Κατρίν

Ρίχνουμε μια τελευταία ματιά στη σελίδα της Αργυρώς.

Σκρολάρουμε ανάμεσα σε μαγειρευτά της κατσαρόλας, του ταψιού. Θυμόμαστε πως στα σπίτια μας, όταν φτιάχναμε Σπανακόρυζο, δεν είχαμε προκαταρκτικά. Σίγουρα είχαμε συνοδευτικά – λίγη φετούλα, ψωμί. Όταν ρωτούσαμε τι θα φάμε σήμερα, η απάντηση ήταν Σπανακόρυζο.

Αλήθεια προσπαθήσαμε να μπούμε στο μυαλό των λεσβιοφοβικών .

Πραγματικά βάλαμε τα δυνατά μας. Και εδώ μέσα που βρισκόμαστε ανήμπορςε να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε Σπανακόρυζα και μικρά πέη να διεισδύουν σε μικρούς πρωκτούς, θέλουμε να πούμε ότι ναι, είναι οκ να έχουμε ένα σεξ με πρωταγωνιστές. Αν αυτό έχει κάποιος ανάγκη let’s be it.

Αλλά αν κάνεις ότι κάνεις περιμένοντας τον πρωταγωνιστή να εμφανιστεί, κράτα στο μυαλό σου πως “αν η ερωτική σου σύντροφος έχει οργασμό και θέλει να συνεχίσεις να τη γλείφεις στο στήθος”, υπάρχει περίπτωση να μη στο πει. Πως αν η εξίσωσή σου λέει:σεξ= διείσδυση του πέους στον κόλπο”, τότε δεν έχεις ιδέα από σεξ + προκαταρκτικά = οτιδήποτε θέλουν όσες συμμετέχουν”. Και κυρίως με την αναμονή του πρωταγωνιστή για την τελική παράσταση, προϋποθέτεις συγκεκριμένη διάρκεια και τακτικές. Γιατί το λεσβιακό/σαπφικό (σεξ) μπορεί να φτάσει και μέρες αν οι συνθήκες το επιτρέπουν”.

_____________________________________

Το λεσβιακό σεξ είναι κάτι τόσο υπέροχο, ευρύ και διαφορετικό που δεν μπορώ να το χωρίσω σε ξεκάθαρα στάδια. Αδυνατώ να προσδιορίσω με σιγουριά πότε τελειώνουν τα προκαταρκτικά και πότε αρχίζει το σεξ, καθώς στο σύνολό του ειναι ευχάριστο και διασκεδαστικό. Με διαφορετικά άτομα, το σεξ και τα προκαταρκτικά, ας πούμε, διαφέρουν. Ακόμα και με το ίδιο άτομο, ανάλογα τον χρόνο και τη διάθεση, οι σεξουαλικές πράξεις μπορεί να είναι διαφορετικές από την τελευταία φορά. Προσπαθώντας να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένη και να προσεγγίσω κάποιον ορισμό, θα πω ότι για μένα τα φιλιά και η αμοιβαία αφαίρεση των ρούχων είναι σημαντικά κομμάτια των προκαταρκτικών.

Ελευθερία

Για μένα είναι συνεχόμενη ροή από τα πρώτα αγγίγματα γυμνά παιχνίδια με το σώμα μεχρι την κορύφωση.Δεν θεωρώ ότι υπάρχει προκαταρκτικό με την έννοια που υπάρχει πχ στο σεξ άντρα με γυναίκα για την διέγερση κ την διείσδυση. Όλα όσα ξεκινάμε να κάνουμε για να φτάσουμε στην κορύφωση είναι σεξ. Δεν έχει σημασία με το τι ξεκινάς ακριβώς κ πως

Κωνσταντίνα Φ

Όλα Είναι Σεξ. Την στιγμή που έχεις κολλήσει σε ένα άλλο σώμα και θες να προκαλέσεις και να λάβεις ηδονή, συγχαρητήρια, κάνεις σεξ. Το κάθε άγγιγμα, κάθε φιλί σε όποιο σημείο, το για όση διάρκεια γλύψιμο για μένα είναι σεξ. Η αίσθηση ότι τα αγγίγματα, τα φιλιά, ότι κάνεις με στόμα και δάχτυλα είναι στην κατηγορία προκαταρκτικά, είναι κατεμέ ανυπόφορα ετεροκανονική. Ή βασικά για να το θέσω αλλιώς, δεν τελειώνουν τα προκαταρκτικά και αρχίζει μετά το σεξ, προκαταρκτικά = σεξ. The best kind of sex if you ask me κιόλας.

Έλλη

Ευχαριστούμε Εύα, Μαρία Θ, Αγγελική, Μαριάνθη, Κατρίν, Ελευθερία, Κωνσταντίνα Φ και Έλλη! Μας βοηθήσατε να απαντήσουμε η καθεμία για την εαυτή της στην ερώτηση “προκαταρκτικά ή σεξ”

περισσότερα από το Λεσβιακό Πορνό:
“Και αν το Σεξ είναι ένας τόπος που επισκεπτόμαστε και όχι κάτι που κάνουμε;”* Το λεσβιακό (μου) σώμα, κομμάτι- κομμάτι Τι είναι κινκ στο λεσβιακό σεξ; Το "Φίλες με προνόμια" δεν είναι το ίδιο με το "Σεξ με φίλες" "Η ζωή της Αντέλ": γράφοντας ξανά τη σκηνή σεξ, 9 χρόνια μετά Διαπιστώνω* με το λεσβιακό μου μυαλό τι είναι τα sex toys

 

Λεσβιακό Πορνό

Αποκωδικοποιήση, λεκτική αναπαράσταση, διέγερση, υπερβολικός τονισμός KAI στο μουνί (αλλά όχι μόνο) από τη Χριστίνα Βούλγαρη και τη Χριστίνα Τριχά- το Λεσβιακό Πορνό προσπαθεί να μάθει να κοιτάζει εντός καθώς ικανοποιεί τις ερωτικές του ανάγκες. Θέλουμε να νιώσουμε την ερωτική δύναμη μέσα μας. Ή τουλάχιστον, να μην την αρνηθούμε, όσο θα αναδεικνύουμε τα αληθινά μας συναισθήματα, οδηγούμενες και από τις αισθήσεις ("....we have often turned away from the exploration and consideration of the erotic as a source of power and information, confusing it with its opposite, the pornographic. But pornography is a direct denial of the power of the erotic, for it represents the suppression of true feeling. Pornography emphasizes sensation without feeling." Audre Lorde)

(βρείτε μας στο: [email protected]) /logo creation by: altijdpoesjes




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!