Τι είναι κινκ στο λεσβιακό σεξ;

13/01/2022

γράφουν η Χριστίνα Βούλγαρη και η Χριστίνα Τριχά

Το λεξικό λέει πως “κινκ είναι η χρήση μη συμβατικών σεξουαλικών πρακτικών, φαντασιώσεων και κόνσεπτ κατά τη σεξουαλική συνεύρεση”.

Εδώ που τα λέμε κινκ μπορεί να είναι και η ίδια η λέξη “συνεύρεση”. Να ρωτήσεις κάποια για παράδειγμα: “θα ήθελες να συνευρεθούμε σεξουαλικά στις 8;” και να καυλώσετε και οι δύο με το επίσημο και αναχρονιστικό της λέξης.

Συνήθιζα να σκέφτομαι πως από τα μαστίγια ως τα ερωτικά αναχρονιστικά υπονοούμενα μεσολαβεί ένα ολόκληρο τρίγωνο των Βερμούδων.

Μέχρι που κατάλαβα πως το τρίγωνο είναι συμβολικό. Και εντάσσεται στην ίδια φιλοσοφική κατηγορία με το αυγό και την κότα. Ποια μπορεί να μου απαντήσει με σιγουριά για το ποιες λεσβιακές σεξουαλικές μου πρακτικές θεωρούνται συμβατικές και ποιες όχι; Με ποιες μαθηματικές πράξεις προκύπτει ο χαρακτηρισμός “συμβατικός”; Και ποια ξέρει να μου πει αν το λεξικό είναι queer και συμπεριληπτικό ως προς το λεσβιακό σεξ; Πώς γίνεται το λεξικό να μπορεί να ορίζει κάτι που για πολλές από εμάς είναι εξορισμού αόριστο;

Είμαι στα μισά της εισαγωγής γι’ αυτό το κείμενο και ήδη έχω ξεχάσει το σκοπό μου.

Οι πολλαπλές απορίες με αποπροσανατολίζουν και χρειάζεται οπωσδήποτε να μιλήσω με τη Χριστίνα.

Της στέλνω μήνυμα:

  • Χριστίνα; Θύμισε μου.. γιατί είχαμε πει ότι θέλουμε να “μιλήσουμε” για κινκ στο λεσβιακό σεξ;
    (το παίρνω το θέμα από την αρχή)
  • Γιατί μπορούμε!
    (είναι online και μου απαντάει αμέσως!)
  • Ναι, οκ…
    (τελίτσες- παίρνει τον χρόνο της και μου γράφει:)
  • Και γιατί κάθε φορά που ακούω για kink το μυαλό μου πάντα φτιάχνει ασπρόμαυρες εικόνες. Φωτογραφίες από queer καλλιτέχνες με μαύρη ενδυμασία σε άσπρο φόντο σε κάποιο υπόγειο στην Αθήνα, στο Σόχο, στην Νέα Υόρκη.
  • Έχεις πάει Νέα Υόρκη σε υπόγεια;
  • Ναι
  • Και πώς ήταν;
  • Ήταν άσπρο και μαύρο, γιν και γιανγκ. Ήταν η προσπάθεια να χωρέσω το φως και το σκοτάδι μου σε μία σεξουαλική επαφή.
  • Έκανες και σεξ; Sorry, μην απαντήσεις. Θυμήθηκα!
  • Τι;
  • Γιατί θέλαμε να “μιλήσουμε” για κινκ!
  • Γιατί μπορούμε;
  • Ναι ρε συ! Αλλά γιατί μου είχες πει πως το κινκ είναι ίσως “ταμπού” και ορίζεται ακριβώς από αυτό. Από την αδυναμία να το παραδεχθείς, από την αδυναμία να μιλήσεις ανοιχτά για αυτό. Και κυρίως, είχες πει από την αδυναμία να το κατονομάσεις!

Και όντως, δεν ήταν μόνο για εμάς δύσκολο να το κατονομάσουμε.

Η Χριστίνα είχε απευθύνει την ίδια ερώτηση (“Τί είναι για εσένα κινκ;”) σε πολλ@. Οι απαντήσεις που έλαβε, στην πλειοψηφία τους ξεκινούσαν από το ίδιο λεξικό. Από τον ίδιο δοσμένο ετεροκανονικά ορισμό που δεν μας συμπεριλαμβάνει. Ενώ όμως πολλές απαντήσεις ξεκινούσαν από τον ίδιο ορισμό, στην συνέχειά τους, άνοιγαν διάπλατα τους ορίζοντες της κατανόησης μου. Μου έδιναν νέες λέξεις για να επισκεφτώ ξανά τον δικό μου ορισμό και να τον “ανοίξω”.

Έχω πλέον τελειώσει με την εισαγωγή και λαμβάνω νέο μήνυμα από τη Χριστίνα:

  • Γιατί μπορούνε! Με “ν”! Sorry αλλά το autocorrect μου άλλαζε το “ν” σε “μ”!
  • Ποιοι μπορούνε; (είμαι τελείως αλλού)
  • Εκείν@, όλ@ όσ@ έχουν φοβηθεί, αποφύγει, προσποιηθεί, κρυφτεί από το να μιλήσουν ελεύθερα για τα κινκ! (οι τελίτσες στο κινητό μου αναβοσβήνουν… η Χριστίνα συνεχίζει να γράφει:)
  • Το κινκ παίρνει όλα τα σκορπισμένα κομμάτια που μας άφησε η απαρχαιωμένη δήθεν ηθική με την οποία μεγαλώσαμε και να τα ενώνει μέσα μας. Και γινόμαστε για λίγο κάτι ανώτερο από αυτό που μας επιτρέπεται να είμαστε. It get us closer to God

Ορίστε λοιπόν οι 15+ απαντήσεις (unedited) στην ερώτηση “τι είναι κινκ για εσένα”, επειδή μπορούνε ίσως να μας μετακινήσουν λιγάκι πιο κοντά σε ένα ολόδικό μας λεξικό/ορισμό!

Κατρίν:Για εμένα kink είναι ότι υπάρχει έξω από το σεξ όπως το μαθαίνουμε κανονικά“. Ότι τραβάει την έννοια της ηδονής πέρα από το χύνω/κάνω κάποια να χύσει. Πιστεύω ότι είναι πολύ προσωπικό στη καθεμία. Με αυτή την έννοια το κάθε τι είναι δυνητικά kinky αρκεί να κάνει challenge το άτομο να αντιληφθεί τη σχέση ηδονής και φετίχ, ηδονής και πόνου, ηδονής και άρνησης της ηδονής, ηδονής και σέξι σημείων στο σώμα πέρα από τα τυπικά” (στήθος, γεννητικά όργανα κλπ)

Μαρία θ: “Kinky για εμένα είναι οτιδήποτε διαφορετικό ή ξένο από τις κοινές πρακτικές κατά την σεξουαλική πράξη ή γύρω από αυτήν, αντίθετο του “vanilla” ουσιαστικά . Μια πιο έντονη ομιλία ή λεξιλόγιο, μια πράξη λίγο βίαιη ή παιχνίδια εξουσίας. Όλα με συναίνεση βέβαια

Σοφία: Για εμένα το χαρακτηριστικό στο κινκ είναι αυτό το ΕΠΙΤΗΔΕΣ. Είναι κάτι συγκεκριμένο που εισάγεις συνειδητά στο σεξ και το βάζεις σε ένα θρόνο ρε παιδί μου οι ΑΥΤΟ τώρα το κάνω ή μου το κάνεις ή συμβαίνει και καυλώνω. Είναι κάτι το πολύ πολύ ανθρώπινο νιώθω.

Μαρία κ: Έψαξα το λεξικολόγιο, και οι υποψίες μου επιβεβαιώθηκαν. Το kinky σημαίνει λοξό, που με παραπέμπει στη λόξα. Δηλαδή, οτιδήποτε θεωρείτε παράξενο (στο σεξ) είναι λόξα. Επομένως, για εμένα kinky είναι όταν δύο άνθρωποι βρίσκονται απόλυτα διαθέσιμες στο να γουστάρουν να ενσαρκώσουν η μία το ασυνείδητο της άλλης.”

Φαιδρά: Τι σημαίνει για εμένα κινκ; Βασικά θα πω ότι οι άλλοι μου φοράνε τον ορισμό κινκ. Εννοώ ότι κινκ ονομάζεται κατά τη γνώμη μου οτιδήποτε κάνεις πάνω στο σεξ το οποίο δεν είναι τόσο δημοφιλέςγια τον περίγυρο και έτσι το ονομάζουν κινκ. Όλα είναι οk πάνω στο σεξ και την καύλα, εφόσον φυσικά θέλουν και οι δυο. Αυτά που ο κόσμος θεωρεί κινκ στις προτιμήσεις μου, είναι η bdsm φάση, submission κλπ.

Κωνσταντίνα: Kink για μένα είναι οτιδήποτε παρεκκλίνει από την κλασσική ροή του vanilla sex, δηλαδή: φιλιά, χάδια, στοματικό σεξ, διείσδυση με δάχτυλα ή sex toys, πλακομούνια (σόρρυ, δεν ξέρω άλλον όρο) κλπ. και αποτελεί τακτική συμπεριφορά, δηλαδή θεωρείται απαραίτητογια τη διέγερση κ δεν περιορίζεται στο κόνσεπτ του α, κάτσε μου βγήκε κι αυτό ας το δω έτσι για το fun” Πχ. ποδολαγνεία ας πούμε. Εάν γίνεται κατεξακολούθηση και χρειάζεται οπωσδήποτε να παίξει πατούσωμα κ να δαχτυλωθούμε μέχρι το κουτεπιέ για να τη βρούμε, τότε παίζει kink. Σε κάλυψα?

Ανδρομάχη: Με μια σύντομη αναδρομή στο βικιπαίδεια θα δεις ότι ορίζει το kink ως μη συμβατικές σεξουαλικές πρακτικές. Για την ετεροπατριαρχία το λεσβιακό σεξ θεωρείται μια μη συμβατική και μια μη «κανονική» σεξουαλική πρακτική. Προσωπικά, δεν μπορώ να σκεφτώ το kink εκτός του λεσβιακού σεξ. Κι αυτό γιατί μόνο μέσα σε αυτό έχω νιώσει την ασφάλεια και την ελευθερία να εκφράσω ή να δοκιμάσω πράγματα τα οποία θεωρούμε kinky. Δεν θα όριζα το kink λοιπόν ως μια μη συμβατική πρακτική αλλά ως μια ευκαιρία να εξερευνήσεις τ@ εαυτ@ σου. Να δοκιμάσεις πράγματα (από role play μέχρι BDSM) που μέχρι τότε δεν είχες την ευκαιρία ή ένα ασφαλές περιβάλλον το οποίο θα σου επέτρεπε να αφεθείς.

Ωστόσο, υπάρχει κάτι που με προβληματίζει. Υπάρχει όντως αυτό που λέμε kink? Ίσως αυτά που ορίζουμε ως μη συμβατικές πρακτικές, απλά ανάγονται στο φάσμα της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Δεν είναι τυχαίο ότι στην κουήρ κοινότητα είναι πιο εύκολες και πιο συχνές οι συζητήσεις περί κινκ φαντασιώσεων και εμπειριών, καθώς το σεξ μας θεωρείται ήδη περιθωριακό, μη συμβατικό και κανονικοποιημένο. Για να κλείσω, για μένα kinky σεξ είναι αυτή η ελευθερία του να μπορείς να κάνεις πράξη οποιαδήποτε φαντασίωση σου (εννοείται με συναίνεση) χωρίς αυτή να ενέχει καμία ντροπή και αμηχανία.”

Μαριλία: Kink για μένα είναι οτιδήποτε έχει να κάνει με τα sm …Έχει να κάνει με διάφορες συμπεριφορές στο κρεβάτι ή με τις ανώμαλεςσκέψεις και στάσεις /δράσεις κατά το σεξ κλπ τις μη καθιερωμένες ενδεχομένωςΤώρα το τι δεν είναι kinky δεν μπορώ να το ορίσω ακριβώς αλλά για εμένα προσωπικά σχετίζεται πολύ με τα ρούχα πχ πιτζάμες με τον Μπόμπ σφουγγαράκι

Μαριάνθη: Το κινκ για εμένα είναι η συνθήκη που μπαίνω στην οποία μπορώ να ζήσω για λίγο σαν ο άλλος μου, αλλά ίδιος, εαυτός.

Δήμητρα: Kinky για εμένα είναι η ελεύθερη έκφραση, να μου ζητά η παρτενέρ μου τι θέλει, πως το θέλει κ πόσο, χωρίς συστολές. Αυτό με φτιάχνει απίστευτα. Με ξενερώνει το να πρέπει να μαντέψω τι της αρέσει κ τι όχι, έχω περάσει από αυτό κ το θεωρώ χάσιμο χρόνου κ απόλαυσης.”

Αγγελική: Kinky θα αποκαλούσα κάτι πέρα από το συνηθισμένο, κάτι πιο σκανταλιάρικο ή ακραίο. Για παράδειγμα κάτι που μπορεί να περιέχει φετιχισμό, bsdm, ή έντονα προκλητικό”

Σοφία Μ: Λοιπόν, kink για μένα έχει να κάνει οτιδήποτε ξεφεύγει από τη συμβατική ιδέα που έχουμε γύρω από το σεξ, ακόμη και στο λεσβιακό. Το kink είναι αυτό που θα δώσει το spice στην εγκεφαλική καύλα ακόμη και αν πρόκειται για «βίτσιο» του συντρόφου. Δεν ξέρω αν μπορεί να οριστεί τι θεωρώ kinky, ωστόσο σίγουρα δεν θεωρώ kinky κάτι που έρχεται κόντρα στη δική μου ηθική (π.χ. Degradation, hate fuck etc.).

Σμαράγδα: Kink είναι κάτι που σε καυλώνει, είτε είναι μία κατάσταση (βασικό μου κινκ είναι το να μην έχουμε αρκετό χρόνο!) είτε ένα σημείο σώματος είτε κάποια σεξουαλική πράξη, είτε ένα σενάριο, … γενικά οτιδήποτε παλιότερα θα ονομάζαμε φετίχ. Kinky για μένα είναι οτιδήποτε μπαίνει κάτω από την ομπρέλα του BDSM, που περιλαμβάνει δυναμικές είτε σαδοαζοχιστικές είτε dominant/submissive και την εναλλαγή αυτών. Πιστεύω ότι είναι όλα ένα φάσμα και πολύς περισσότερος κόσμος απότι νομίζει είναι kinky στα γούστα του, απλά μας έχουν παρουσιαστεί ως κάτι άγριο και πολύ κουλ και πολλά άτομα δεν ταυτίζονται με αυτό γιατί νιώθουν ότι τους λείπει κάτι (αυτό δε με ρώτησες αλλά το θεωρώ σχετικό).”

Κωνσταντίνα Φ: Οκ οτιδήποτε δεν είναι κλασικό “μέσα στα πλαίσια του στερεοτυπικού λεσβιακού σεξ (οι τελευταίες 3 λέξεις δεν ξέρω πως κολλάνε μεταξύ τους αλλά οκ) αυτό που δεν έχω κάνει η δεν έχω σκεφτεί ότι μου αρέσει καν κ είναι κάτι που φτιάχνει απίστευτα την παρτενέρ είτε είναι άκρως σεξουαλικό είτε συμπεριφορικό.”

Στέμνα: Είναι κάτι που όταν το αφουγκράζομαι, ενίοτε επικοινωνώ ή καταγράφω, ή ντρέπομαι που το γουστάρω. Το κινκ ανθίζει τις πιο πολλές φορές ανάμεσα στις γραμμές, παρά στην εκτόνωση του. Για μένα το κινκ (παραδόξως?) συνδέεται με μια αθωότητα που περιορίστηκε νωρίς κ την επανοικειοποιούμαι. Όλα έχουμε τα κινκ μας, αυτό το έξτρα κάτι. Ερωτικά ή όχι Δεν έχω ανακαλύψει ακόμα όλα τα κινκ μου.

Χριστίνα Β: Θα έλεγα ότι χρησιμοποιούμε τα κινκ για να νιώθουμε επιθυμητές για τα πιο ανασφαλή, τα πιο τραυματισμένα μας κομμάτια. Μας αρέσουν γιατί ίσως μέσω αυτών μπορούμε να βιώσουμε κάποιο τραύμα και την απόκριση του, να το σωματοποιήσουμε. Γουστάρουμε τα kinks γιατί μας μετακινούν την έννοια της ηθικήςμας λίγο πιο πέρα. Μας καυλώνει η ιδέα να έχουμε ή να έχουμε παραχωρήσει τον απόλυτο έλεγχο μιας κατάστασης. Και όσο συμβαίνει αυτό, βαθαίνουν πολύ περισσότερο έννοιες όπως συναίνεση”, “επικοινωνία”, “εμπιστοσύνη”, περνούν σε άλλο επίπεδο έννοιες όπως αγάπηκαι φροντίδα.”

Χριστίνα Τ: Αν έδινα μια περιγραφή, θα έλεγα πως κινκ είναι “όταν η καύλα συναντά την φαντασία και η διάθεση να παίξεις υπερνικά την ανάγκη να κρυφτείς” (εκτός βέβαια, αν το παιχνίδι που σε καυλώνει ΕΙΝΑΙ το κρυφτό!). Βέβαια την ίδια περιγραφή θα έδινα και στην ερώτηση τι είναι το σεξ. Και κάπου εδώ θα βραχυκύκλωνα. Αφήνοντας τις περιγραφές στην άκρη, θα κατέληγα σε μαθηματικές εξισώσεις όπου Σεξ ισούται με Κινκ + Κινκ ισούται με Σεξ.

____________________

Τα άτομα στις εικόνες ενδιαμέσου του κειμένου, δεν φωτογραφήθηκαν ενόσω 
απαντούσαν στη Χριστίνα "τι είναι κινκ". Μας είναι παντελώς άγνωστα!
περισσότερα από το Λεσβιακό Πορνό: “Και αν το Σεξ είναι ένας τόπος που επισκεπτόμαστε και όχι κάτι που κάνουμε;”* Το λεσβιακό (μου) σώμα, κομμάτι- κομμάτι "Η ζωή της Αντέλ": γράφοντας ξανά τη σκηνή σεξ, 9 χρόνια μετά Προκαταρκτικά ή Σεξ; Το "Φίλες με προνόμια" δεν είναι το ίδιο με το "Σεξ με φίλες" Διαπιστώνω* με το λεσβιακό μου μυαλό τι είναι τα sex toys

 

Λεσβιακό Πορνό

Αποκωδικοποιήση, λεκτική αναπαράσταση, διέγερση, υπερβολικός τονισμός KAI στο μουνί (αλλά όχι μόνο) από τη Χριστίνα Βούλγαρη και τη Χριστίνα Τριχά- το Λεσβιακό Πορνό προσπαθεί να μάθει να κοιτάζει εντός καθώς ικανοποιεί τις ερωτικές του ανάγκες. Θέλουμε να νιώσουμε την ερωτική δύναμη μέσα μας. Ή τουλάχιστον, να μην την αρνηθούμε, όσο θα αναδεικνύουμε τα αληθινά μας συναισθήματα, οδηγούμενες και από τις αισθήσεις ("....we have often turned away from the exploration and consideration of the erotic as a source of power and information, confusing it with its opposite, the pornographic. But pornography is a direct denial of the power of the erotic, for it represents the suppression of true feeling. Pornography emphasizes sensation without feeling." Audre Lorde)

(βρείτε μας στο: [email protected]) /logo creation by: altijdpoesjes




Δες και αυτό!