Για 3η χρονιά επιστρέφει στην Αθήνα το Positively Different Short Film Festival (PDSFF) στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ. Μία τριήμερη γιορτή για τις ταινίες μικρού μήκους με βασικό άξονα τις κοινότητες.

PDSFF

Ανάμεσα στην πολιτική αμηχανία που προκαλεί η προσήλωση στην ατομική εμπειρία, και σε καθιερωμένες, καταχρηστικές ομαδοποιήσεις που εκφράζουν λίγους, υπάρχει ένας κοινωνικός χώρος σε διαστολή, ο δικός μας χώρος.

Το PDSFF22 εξερευνά τις μεθορίους διαφορετικών κοινοτήτων και τις «κοινότητες» χαρακτηριστικών, καταπιέσεων και αγώνων που τις συγκροτούν. Ακολουθεί μπερδεμένες ρίζες και υπόγειες διαδρομές που ενώνουν προτάγματα και ταυτότητες που φαινομενικά δεν σχετίζονται. Ισορροπεί ανάμεσα στην ανάγκη ελεύθερης έκφρασης και δημιουργίας ασφαλών χώρων και στην προσπάθεια να είμαστε αποτελεσματικές και «επικίνδυνες» απέναντι σε αυτά που γεννούν δια-κρίσεις.

PDSFF

Η επιμελητική ομάδα του PDSFF22 επιλέγει 35 ταινίες μικρού μήκους από 17 χώρες σε διαφορετικές γωνιές του πλανήτη, εξετάζοντας την έννοια της διαθεματικότητας και του προνομίου σε μία σειρά διαφορετικών πλαισίων. Το πρόγραμμα των προβολών συμπληρώνεται από συζητήσεις, μουσικές και πολυμεσικές παραστάσεις.

Οι φετινές φιναλίστ διαγωνίζονται για τρία βραβεία, συνοδευόμενα από χρηματικά έπαθλα σε μία προσπάθεια έμπρακτης στήριξης των δημιουργών.

  • κριτικής επιτροπής
  • κοινού
  • καλύτερης ελληνικής παραγωγής

Πληροφορίες φεστιβάλ

Ημερομηνία: 11 – 13 Μαρτίου 2022

Χώρος: ΤΡΙΑΝΟΝ | Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (Μετρό Βικτώρια): 

Επικοινωνία: www.positively-different.gr & @positivelydifferentff