Βουλευτής στην Αυστραλία μίλησε στο κοινοβούλιο για τον 15χρονο γκέι ανιψιό του που αυτοκτόνησε

09/02/2022
από

Ένας βουλευτής στην Αυστραλία απέτισε συγκινητικό φόρο τιμής στον 15χρονο ανιψιό του που αυτοκτόνησε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενάντια στο νομοσχέδιο κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ για τις θρησκευτικές διακρίσεις.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο βουλευτής των Εργατικών Στίβεν Τζόουνς επιτέθηκε στην κυβέρνηση του Σκοτ ​​Μόρισον, περιγράφοντας την αποτυχία της να αντιμετωπίσει τη διαφθορά και επισημαίνοντας την «κρίση» προσωπικού και χρηματοδότησης στα γηροκομεία της Αυστραλίας.

«Αντ΄αυτού, συζητάμε για ένα νομοσχέδιο που δεν ευχαριστεί κανέναν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το νομοσχέδιο για τις θρησκευτικές διακρίσεις του Μόρισον, που εισήχθη τον περασμένο Νοέμβριο, επιτρέπει σε οργανισμούς που βασίζονται στη θρησκεία, όπως σχολεία, εκκλησίες και χώρους εργασία, να κάνουν διακρίσεις κατά των προστατευόμενων ομάδων, συμπεριλαμβανομένων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, εφόσον οι «δηλώσεις πεποιθήσεων» τους δεν «απειλούν, εκφοβίζουν, παρενοχλούν ή δυσφημούν ένα άτομο ή μια ομάδα».

Παρόλο που πρόσφατα συμφωνήθηκε ότι το νομοσχέδιο δεν θα επιτρέπει πλέον την αποβολή των παιδιών από τα σχολεία της Αυστραλίας λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, αυτό θα εξακολουθεί να είναι δυνατό για τα τρανς παιδιά και όλα τα ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά θα εξακολουθούν να είναι επιρρεπή σε άλλα είδη διακρίσεων.

Ο Τζόουνς είπε στο κοινοβούλιο: «Την περασμένη εβδομάδα η οικογένειά μου αποχαιρέτησε τον ανιψιό μου Όλι. Ήταν μόλις 15 ετών όταν αυτοκτόνησε.

Καμία μητέρα ή πατέρας δεν πρέπει να το περνάει αυτό… Ήταν ένας όμορφος, δημιουργικός, θαρραλέος νεαρός. Ήταν αγαπητός και αποδεκτός από τους γονείς του, από την οικογένειά του, από τους φίλους και την κοινότητα του. Η μαμά και ο μπαμπάς του είναι δυστυχισμένοι. Όλοι είμαστε. 

Ήταν γκέι. Προβληματιζόταν για την ταυτότητα φύλου του. Αντιμετώπιζε προβλήματα. Τώρα όμως έχει φύγει και δεν θα μπορούμε πλέον να τον αγαπάμε και να τον υποστηρίζουμε στο ταξίδι του στη ζωή. Σαφώς η αγάπη και η αποδοχή της οικογένειας και των φίλων του δεν ήταν αρκετή».

Ο Τζόουνς στη συνέχεια περιέγραψε τον δικό του γιο ως έναν «όμορφο, δημιουργικό, έξυπνο 14χρονο», που «σχεδιάζει και φτιάχνει τα δικά του ρούχα», έναν «προικισμένο καλλιτέχνη στο μακιγιάζ που κινείται απρόσκοπτα ανάμεσα στις ντουλάπες ανδρών και γυναικών». 

«Φοράει τακούνια που μου προκαλούν ίλιγγο και έχει περισσότερες τσάντες από την αδερφή του», πρόσθεσε.

Ενώ ο Τζόουνς δήλωσε ότι ο γιος του έχει «περισσότερο θάρρος από οποιοδήποτε αγόρι» που έχει γνωρίσει, αλλά ότι ανησυχεί και αισθάνεται αισθάνομαι άρρωστος κάθε φορά που φεύγει από το σπίτι. «Σκέφτομαι από μέσα μου: φαίνεσαι όμορφος, αλλά πρέπει να βγεις έξω έτσι;”».

«Επειδή ξέρω ότι η αγάπη και η προστασία που απολαμβάνει από τη μητέρα του, τους φίλους και την οικογένειά του είναι πολύ διαφορετική από την υποδοχή που μπορεί να λάβει στον έξω κόσμο.

Μήπως αυτή είναι η μέρα που θα μας τηλεφωνήσουν ότι κάτι έχει συμβεί; Ότι του επιτέθηκαν μόνο και μόνο επειδή είναι αυτός που είναι;».

«Αυτό αφορά τα παιδιά μου, αλλά όχι μόνο αυτά. Αφορά όλα τα παιδιά μας. Αφορά τις οικογένειες και κάθε παιδί που έχει το θάρρος να κολυμπάει ενάντια στην παλίρροια μόνο και μόνο για να είναι αυτό που είναι».

Σε μια έκκληση προς τον Μόρισον, είπε: «Θα ζητούσα από τον πρωθυπουργό και κάθε άλλο μέλος σε αυτό τον χώρο να μπει στη θέση των γονιών ή των παιδιών τους. 

Τι μήνυμα θέλουμε να στείλει αυτό το κοινοβούλιο σε αυτά τα παιδιά; Είναι αγαπητά και σεβαστά όσο κάθε άλλο παιδί; Σίγουρα μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα».




Δες και αυτό!