Η βρετανική αστυνομία ζήτησε συγγνώμη, αφού μια έρευνα διαπίστωσε ότι οι αστυνομικοί είχαν συζητήσει για ξυλοδαρμό γυναικών και έκαναν ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια. Σε μία μάλιστα περίπτωση, ένας αστυνομικός έστειλε μήνυμα σε μια συνάδελφό του για να της πει ότι θα τη βιάσει.

Η εμπιστοσύνη στην αστυνομία του Λονδίνου έχει κλονιστεί μετά από μια σειρά αποκαλύψεων, συμπεριλαμβανομένου ότι ένας από τους αξιωματικούς σταμάτησε στον δρόμο μια γυναίκα, τη Σάρα Έβεραρντ, πριν την απαγάγει, τη βιάσει και τη δολοφονήσει.

Μια έρευνα από μια υπηρεσία στο αστυνομικό τμήμα Charing Cross, λιγότερο από ένα μίλι από το αρχηγείο της αστυνομίας του Λονδίνου, διαπίστωσε μια κουλτούρα εκφοβισμού, φυλετικών διακρίσεων, «τοξικής αρρενωπότητας, μισογυνισμού και σεξουαλικής παρενόχλησης».

Σε μια αναφορά, το Ανεξάρτητο Γραφείο Αστυνομικής Συμπεριφοράς παρουσίασε λεπτομερώς ορισμένα από τα μηνύματα που στάλθηκαν στο WhatsApp.

Αξιωματικός 2: «Πιάσε την από το μουνί»

Αξιωματικός 1: «Χαστούκισες ποτέ τη φίλη σου;»

Αξιωματικός 1: “Τις κάνει να σε αγαπούν περισσότερο. Σοβαρά από τότε που το έκανα δεν θα με αφήσει ήσυχο… Χτύπα την και θα σε αγαπήσει. Η ανθρώπινη φύση.”

Ένας αστυνομικός, όπως διαπίστωσε η έρευνα, αναφέρθηκε από άλλους ως “mcrapey raperson” λόγω φημών ότι έφερνε γυναίκες πίσω στο αστυνομικό τμήμα για να κάνουν σεξ ή επειδή του άρεσε να παρενοχλεί γυναίκες.

Τα μηνύματα ήταν επίσης προσβλητικά για Μουσουλμάνους, Αφρικανούς, Σομαλούς, Άουσβιτς, γκέι και ανάπηρα άτομα.

Οι αξιωματικοί αστειεύονταν ότι έφτιαχναν τροφή για σκύλους από παιδιά της Αφρικής, αποκαλούσαν τους Σομαλούς «αρουραίους» και αναφέρονταν στους μαύρους ως «ληστές». Τα άτομα με αναπηρία χαρακτηρίστηκαν «καθυστερήσεις».

Μερικά από τα μηνύματα ήταν τόσο άσεμνα ή προσβλητικά που το Reuters δεν τα συμπεριέλαβε στο ρεπορτάζ του.

«Λυπούμαστε βαθιά για την κατακριτέα συμπεριφορά μιας ομάδας αξιωματικών στο αστυνομικό τμήμα Charing Cross», δήλωσε η αστυνομία του Λονδίνου.

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Πρίτι Πατέλ, είπε ότι η αστυνομία του Λονδίνου έχει πρόβλημα με την κουλτούρα της.

«Είναι σαφές εδώ και αρκετό καιρό ότι υπάρχουν προβλήματα με την κουλτούρα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας», είπε η Πατέλ. «Το κοινό περιμένει δικαίως η συμπεριφορά της αστυνομίας να είναι δίκαιη».