Στις 18 Ιουνίου η κεντρική μέρα εκδηλώσεων του Athens Pride 2022

Parelasi perifaneias

Στις 18 Ιουνίου αποφάσισε να είναι η κεντρική μέρα εκδηλώσεων του Athens Pride 2022, η επιτροπή διοργάνωσης.

Όλες οι δράσεις (περίπτερα, πορεία) θα πραγματοποιηθούν με πυρήνα την πλατεία Συντάγματος, όπως το 2019, την τελευταία χρονιά πριν το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού. Επίσης, η επιτροπή διοργάνωσης όρισε ως Εβδομάδα Υπερηφάνειας (Pride Week) τις ημέρες 10 έως 17 Ιουνίου.

Στην ανακοίνωση, η διοργάνωση επικεντρώνεται στο ανανεωμένο λογότυπο:

Με τον νέο χρόνο να ξεκινά, το Athens Pride δίνει στο λογότυπό του καινούρια ζωντάνια και κίνηση, ενισχύοντας την παρουσία μας στον ψηφιακό κόσμο και διεκδικώντας παράλληλα την ορατότητά μας στον δημόσιο χώρο.

Athens Pride

Το ταξίδι ενός λογότυπου: Το 2008, το 4ο AthensPride, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου, αποτέλεσε εκδήλωση-ορόσημο. Τέσσερις ημέρες νωρίτερα, ο Δήμαρχος Τήλου, ο αείμνηστος οραματιστής Τάσος Αλιφέρης, τέλεσε τους πρώτους πολιτικούς γάμους μεταξύ δύο ανδρών και δύο γυναικών, προκαλώντας την προσοχή του ευρύτερου κοινού. Για πρώτη φορά είδαμε την Παρέλαση μας να γίνεται σημαντικός πόλος έλξης με τη συμμετοχή του κόσμου να τετραπλασιάζεται!

Ταυτόχρονα, το Athens Pride 2008 έκανε ριζικές αλλαγές με πιο αξιοσημείωτη την καθιέρωση του λογότυπού του, με τον Παρθενώνα στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Το λογότυπο παρουσιάστηκε με μια εξίσου δυναμική αφίσα και το σύνθημα «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ!». Με αυτήν την αμφιλεγόμενη ιδιοποίηση, η ελληνική LGBTQI+ κοινότητα διεκδίκησε περήφανα και ισότιμα το δικαίωμά της στο πιο αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό της πόλης της Αθήνας και το πιο σημαντικό σύμβολο της εθνικής υπερηφάνειας.

Ελάτε στην πλατεία Συντάγματος το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022, να γιορτάσουμε και να διεκδικήσουμε την παρουσία μας στην ελληνική κοινωνία με υπερηφάνεια!

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.




Δες και αυτό!