Η υπόθεση του Jussie Smollett και πάλι στα δικαστήρια

30/11/2021
από

Ήταν τον Ιανουάριο του 2019, όταν ο ηθοποιός Jussie Smollett, πρωταγωνιστής στο τηλεοπτικό δράμα “Empire”, ανέφερε ότι έπεσε θύμα επίθεσης στο δρόμο με κίνητρο μίσους. Λίγο αργότερα η αστυνομία τον κατηγόρησε ότι σκηνοθέτησε την όλη υπόθεση.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε τη Δευτέρα στο Cook County Circuit Court, με το σώμα των ενόρκων να ενημερώνεται σχετικά με τις κατηγορίες για “ψευδείς αναφορές” που βαραίνουν τον Smollett.

Ο Smollett αρνήθηκε ότι προσποιήθηκε την επίθεση, δηλώνοντας αθώος τον Φεβρουάριο του 2020.

Ο ηθοποιός είπε στην αστυνομία ότι τον είχαν οδηγήσει σε έναν σκοτεινό δρόμο δύο άγνωστοι που φορούσαν μάσκες. Σύμφωνα με την αφήγηση του Smollett, οι δράστες του έβαλαν μια θηλιά στο λαιμό ενώ φώναζαν ρατσιστικές και ομοφοβικές βρισιές.

Έναν μήνα αργότερα, η αστυνομία τον συνέλαβε, με την κατηγορία ότι πλήρωσε δύο αδέρφια για να οργανώσουν την επίθεση σε μια φάρσα που είχε στόχο να κερδίσει τη συμπάθεια του κοινού.

Η καριέρα του Smollett έχει ατονήσει μετά το περιστατικό, αφού έχασε τον ρόλο του στην τελευταία σεζόν του “Empire”.

Η υπόθεσή του πήρε μια απροσδόκητη τροπή την άνοιξη του 2019, όταν ο εισαγγελέας απέσυρε τις κατηγορίες, με αντάλλαγμα ο Smollett να πληρώσει το ποσό των 10.000 δολαρίων.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση του τότε δημάρχου Rahm Emanuel και του αρχηγού της αστυνομίας της πόλης, ο οποίος χαρακτήρισε την ανατροπή παράβαση δικαιοσύνης, οδηγώντας έναν δικαστή της περιοχής να διορίσει τον Dan Webb, έναν δικηγόρο, να επανεξετάσει την υπόθεση.

Μετά από έρευνα πέντε μηνών, ο Webb κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η δίωξη του Smollett ήταν δικαιολογημένη, αμφισβητώντας την απόφαση του εισαγγελέα για την απόσυρση της αρχικής υπόθεσης.

Η τρέχουσα υπόθεση εναντίον του Smollett έχει καθυστερήσει λόγω της πανδημίας COVID-19.

Αναμένεται η βασική μαρτυρία από τα αδέρφια, Abimbola και Olabinjo Osundairo, τα οποία φαίνεται να πληρώθηκαν από τον Smollett για να συμμετάσχουν σε μια ψεύτικη επίθεση.




Δες και αυτό!