Ο V-sag μιλάει στο antivirus

15/05/2013
antivirus magazine διαφήμιση

του Κωνσταντίνου Νικολαίδη 

Έχουμε αρκετούς Έλληνες παραγωγούς μουσικής για να καμαρώνουμε ως χώρα, με μεγάλη απήχηση στο εξωτερικό όσο και εδώ. Ένα από τα ονόματα αυτά, που τα τελευταία χρόνια μας εκπλήσσει ευχάριστα σε κάθε του δουλειά στην electronica είναι ο Βασίλης Σαγώνας, γνωστός σε σας ως V-SAG! 

Με 5 albums στο ενεργητικό του και πάνω από 200 κυκλοφορίες από μεγάλα labels παγκοσμίως, η αγάπη του για τη μουσική παραγωγή τον έφτασε να έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως Loreena McKennitt, Bad Boys Blue και τα κομμάτια του να έχουν παιχτεί σε gigs από παγκοσμίου φήμης djs, όπως οι John Digweed, Tiesto, Hernan Cattaneo, Deep Dish κ.λ.π. 

Ένας από τους 150 καλύτερους djs στον κόσμο το 2006. Η “Deep Sound Studios”, που είναι ο προσωπικός του χώρος και τα labels “Zero10 Records”, “Universal”, “Armada” και “The sound of Everything” είναι μόνο λίγες από τις δεκάδες εταιρίες που συνεργάζεται, ενώ ίδρυσε μαζί με τον DJ Tarkan την πολύ επιτυχημένη εταιρία στο εξωτερικό, “No Smoking Recordings” με πάρα πολλά αξιόλογα release στην progressive house σκηνή.

Βασίλη πότε ξεκίνησες τα πρώτα σου βήματα; Ξέρω πως γεννήθηκες και μεγάλωσες στη Λάρισα. Τί ακούσματα είχες σαν παιδί; Το ρωτάω αυτό γιατί οι μουσικές επιρροές σου λογικά ήταν διαφορετικές από των περισσότερων!

 V-SAG: Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη μουσική όταν ήμουν πολύ μικρός, κάνοντας μαθήματα πιάνου απο τα 10 μου εώς και τα 16. Εκείνη την περίοδο λοιπόν, “έπαιζα” προσπαθώντας να κάνω τις δικές μου συνθέσεις στον υπολογιστή γιατί μου προκαλούσε πολύ το ενδιαφέρον. Είχα πάρα πολλά ακούσματα, από Rock, Classical ακόμη και από την ελληνική έντεχνη σκηνή. Γενικά είμαι πολύ διαλλακτικός και θεωρώ ότι το κάθε είδος μουσικής έχει κάτι μοναδικό να προσφέρει.

 Κάποιες από τις χώρες που έπαιξες; Σε ποιά έμεινες ενθουσιασμένος από την υποδοχή του κόσμου;

 V-SAG: Έχω περάσει από σχεδόν όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και ανα τον κόσμο, όπως Αίγυπτο, Ινδονησία κλπ. Συνήθως επειδή η μουσική που προσωπικά μου αρέσει έχει μεγαλύτερη απήχηση στην Βουλγαρία, είναι και η χώρα που το κοινό της με ενθουσιάζει περισσότερο.

 Από που παίρνεις τα ερεθίσματά σου για να ‘συνθέσεις’ ένα νέο κομμάτι; Από κάποια vocals που ακούς, από ήχους τυχαίους;

 V-SAG: Ως επί τω πλείστον, από την ψυχολογική κατάσταση που βρίσκομαι ή απλώς την διάθεση να εκφράσω την ενέργεια μου. Προσπαθώ να μην γράφω με το “ζόρι” μουσική, γιατί το αποτέλεσμα δεν είναι αληθινό. Γι’ αυτό εκμεταλλεύομαι πάση θυσία την έμπνευσή μου όταν νιώσω ότι υπάρχει.

Πιστεύεις πως κάποια βιώματα όπως ένας έρωτας, μια αποτυχία, μια συναισθηματική φόρτιση γενικά σου δίνει κίνητρο για να εκφραστείς μέσα από κάποιο σου track, ή ‘άλλο η δουλειά και άλλο η ζωή σου’;

 V-SAG: Κυρίως! Έχω γράψει τις καλύτερες μουσικές σε τέτοιες περιπτώσεις, και από ότι βλέπω, φαίνεται και στο αποτέλεσμα σχεδόν ολοκληρωμένα το τι σκεφτόμουν όταν έκανα την παραγωγή!

 Ο κόσμος βγαίνει σε μαγαζιά και ρωτάει τον dj ‘αν θα βάλει ελληνικά’, εννοώντας μια και μόνη πλευρά της ελληνικής μουσικής. Εσύ ως μέρος μιας άλλης πλευράς της, τί απαντάς;

 V-SAG: Ότι εφόσον είμαι guest της βραδιάς, δεν μπορώ να παίξω ότι η και μάζα, γιαυτό και βρίσκομαι εκεί. Αν ήταν να βάλω ελληνικά η εμπορικά, δεν θα χρειαζόταν να με καλέσουν στα μαγαζιά.

 Η γνώμη σου για τη μουσική παραγωγή στην Ελλάδα; Όσον αφορά το είδος που υπηρετείς φυσικά.

 V-SAG: Υπάρχουν φανταστικοί έλληνες παραγωγοί, που γράφουν απίστευτη μουσική. Πολύ μεγάλο μέρος των set μου αποτελείται από παραγωγές τους και νιώθω περήφανος γι’ αυτό.

 Το Σάββατο συμμετέχεις σε ένα πάρτυ για να μαζευτούν έσοδα για το pride της Αθήνας. Πες μας γι αυτό.

 V-SAG: Είμαι πολύ χαρούμενος που η διοργάνωση επέλεξε εμένα, και ακόμη περισσότερο που θα υποστηρίξω ένα τέτοιο σκοπό. Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι είμαστε “ένα”, και ο ρατσισμός κάθε είδους είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της επικοινωνίας και της πραγματικής αγάπης. Εύχομαι το fundraising να είναι απόλυτα επιτυχημένο για να είναι ακόμη πιο δυνατό το Athens Pride της 8 Ιουνίου!

Ο V-sag μαζί με τον Kappa Nee θα παίξουν το Σάββατο 18/05 στο πάρτι που διοργανώνει το Athens Pride αφιλοκερδώς για την οικονομική υποστήριξη του φετινού pride που θα γίνει στις 08/06/13.

event facebook




Δες και αυτό!