Η ανώτατη δικαστική επιτροπή άνοιξε το δρόμο για γάμο ομοφύλων στη Βραζιλία την Τρίτη, με την απόφαση ότι τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια δεν μπορούν να αποκλειστούν απο την απόκτηση άδειας γάμου.

Το Εθνικό Συμβούλιο Δικαιοσύνης, που επιβλέπει το δικαστικό σύστημα της Βραζιλίας και διευθύνεται από τον πρόεδρο του ανώτατου δικαστηρίου, είπε ότι τα κυβερνητικά γραφεία που εκδίδουν άδειες γάμου δεν είναι σε θέση να απορρίψουν τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

“Αυτό είναι το ισοδύναμο με το γάμο ομοφυλοφίλων στη Βραζιλία,” δήλωσε αμέσως ο Araujo Raquel Pereira de Castro, επικεφαλής της Επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του βραζιλιανικού δικηγορικού συλλόγου.

Το Κογκρέσο της Βραζιλίας, όπου μια ισχυρή θρησκευτική φατρία αντιτίθεται στο γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, δεν έχουν ακόμη εγκρινεί ένα νόμο ώστε να νομιμοποίησει τον γάμο ατόμων ιδίου φύλου.

Εκπρόσωπος του Ανωτάτου Δικαστηρίου δήλωσε ότι δεν υπήρχε λόγος για την κυβέρνηση να ψηφίσει κάποιον νόμο ή  να αναμένουν τον βραζιλιάνικο Κογκρέσο να περάσει ένα νόμο που να επιτρέπει το γάμο ομοφύλων.

Με αυτή την απόφαση, η Βραζιλία πλέον ανήκει στην ομάδα των χωρών στις οποίες όλοι οι πολίτες έχουν ίσα δικαιώματα …και όχι μόνο ίδιες υποχρεώσεις όπως στην περίπτωση της Ελλάδας. Η δικαιοσύνη της Βραζιλίας αναγνώρισε ότι στο κράτος τους όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα…ανεξάρτητα με την άποψη των πολιτικών.

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : lucas@avmag.gr