British Airways: Καταργείται ο χαιρετισμός «κυρίες και κύριοι»

12/10/2021
από
British Airways
British Airways

Η British Airways εγκαταλείπει τον χαιρετισμό «κυρίες και κύριοι» στα αεροσκάφη της, υπέρ ενός άλλου, συμπεριληπτικού ως προς το φύλου.

Η αλλαγή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, έγινε προκειμένου να «αντικατοπτριστεί η ποικιλομορφία» αυτών που ταξιδεύουν, η οποία φέρεται να οφείλεται στον μεγαλύτερο αριθμό παιδιών που ταξιδεύουν μετά το lockdown, καθώς και στην αυξανόμενη αναγνώριση τρανς και non-binary επιβατών.

Οι πιλότοι έχουν ενημερωθεί, ώστε να χρησιμοποιούν ουδέτερη ως προς το φύλο γλώσσα, όταν κάνουν χαιρετισμούς και ανακοινώσεις πριν από την πτήση.

Όταν ρωτήθηκε για την αλλαγή του χαιρετισμού επί του σκάφους, εκπρόσωπος της British Airways είπε στην Telegraph: «Γιορτάζουμε τη διαφορετικότητα και την ένταξη και δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι όλ@ οι πελάτ@ μας αισθάνονται ευπρόσδεκτ@ όταν ταξιδεύουν μαζί μας».

Η κίνηση της British Airways την ευθυγραμμίζει με την τρέχουσα πρακτική σε πολλά αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου οι χαιρετισμοί με βάση το δίπολο του φύλου έχουν ήδη καταργηθεί. Επιπλέον, πολλές διεθνείς αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη υιοθετήσει μια πιο συμπεριληπτική γλώσσα. Οι EasyJet, Air Malta, Qantas, Japan Airlines, Delta, JetBlue, United, Air Canada, και American Airlines έχουν ήδη κάνει την αλλαγή.

Η χρήση ουσιαστικών αντωνυμιών και γλώσσας καθιστά τους ανθρώπους πιο θετικούς απέναντι στις γυναίκες και τα ΛΟΑΤ+ άτομα σύμφωνα με προηγουμένη έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 3.000 άτομα, και δημοσιεύτηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS) το 2019.




Δες και αυτό!