Συμπεριληπτική προσφώνηση αεροπορικής καταργεί το «κυρίες και κύριοι»

15/10/2019
από
Συμπεριληπτική προσφώνηση αεροπορικής καταργεί το «κυρίες και κύριοι»
Συμπεριληπτική προσφώνηση αεροπορικής καταργεί το «κυρίες και κύριοι»

Οι υπάλληλοι μιας πτήσης στα αεροσκάφη της Air Canada δε θα χαιρετούν πλέον τα άτομα που επιβιβάζονται στο αεροσκάφος ως “κυρίες και κύριοι” , “ladies and gentlemen” , αλλά θα χρησιμοποιούν τον χαιρετισμό “γεια σας” , “hello, everyone” .

Το σχέδιο κατάργησης των χαιρετισμών στη βάση του φύλου, αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας της αεροπορικής εταιρείας να συμπεριλαμβάνει όλα τα φύλα. Εκπρόσωπος της Air Canada δήλωσε στο CTV News: “Θα τροποποιήσουμε τις ανακοινώσεις μας και θα αφαιρέσουμε συγκεκριμένες αναφορές στο φύλο. Δουλεύουμε σκληρά για να βεβαιωθούμε ότι όλα τα εργαζόμενα άτομα αισθάνονται ότι είναι εξίσου αξιόλογα μέλη της οικογένειας της Air Canada, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι τα εξυπηρετούμενα άτομα είναι άνετα και αντιμετωπίζονται με σεβασμό, όταν επιλέγουν να ταξιδέψουν μαζί μας” .

Αντί για “mesdames et messieurs” ή “ladies and gentlemen” , οι αεροσυνοδοί στην εθνική αεροπορική εταιρεία του Καναδά θα λένε “tout le monde” ή “everybody” .

Δεν είναι σαφές πότε θα πραγματοποιηθούν οι αλλαγές. Διάφορες αεροπορικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η United στις ΗΠΑ, έχουν προσθέσει τη δυνατότητα επιλογής φύλου X στη διαδικασία κράτησης τους, αλλά μόνο για άτομα που έχουν τη ίδια δυνατότητα στα διαβατήριά τους. Ο Καναδάς είναι μία από τις λίγες χώρες παγκοσμίως που επιτρέπει αυτήν την επιλογή στην ταυτότητα φύλου στα επίσημα έγγραφα. Τα άτομα που επιβιβάζονται από την Ευρώπη μπορούν να επιλέξουν το X στην κατηγορία του φύλου, όταν ταξιδεύουν με την Air Italy από φέτος.

Η καναδική κυβέρνηση έχει κάνει αρκετά βήματα τα τελευταία χρόνια για να καταστήσει τον Καναδά πιο συμπεριληπτικό για τα τρανς και τα non-binary άτομα.




Δες και αυτό!