Η ηθοποιός Νίκη Σερέτη, έδωσε συνέντευξη στον Άρη Καβατζίκη για την εκπομπή “Πάμε Δανάη” με αφορμή τη σειρά του Mega “Το αύριο μας ανήκει.”

«Επιστρέφω μετά από 12 χρόνια στην τηλεόραση. Μένω σταθερή στις αξίες μου που αφορούν στερεότυπα και την τυποποίησή μου ως ηθοποιό. Μου έρχονταν συνέχεια ρόλοι που εστίαζαν στο χρώμα μου και αυτό με κούρασε. Αναφέρομαι ως η πρώτη μιγάδα Ελληνίδα ηθοποιός και μακάρι να άνοιξα το δρόμο για τα παιδιά της επόμενης γενιάς. Χαίρομαι που το Mega είναι ένα ανοικτό κανάλι που αγκαλιάζει και τη δική μου διαφορετικότητα», δήλωσε η Σερέτη.


«Με τον δίδυμο αδελφό μου μεγαλώσαμε με ανάδοχη οικογένεια και χρειάστηκε να φροντίσω την ανάδοχη μητέρα μου ως το τέλος. Δε ζει ούτε ο βιολογικός μου πατέρας και δεν τον έχω ζήσει ποτέ στην καθημερινότητά μου. Δεν έχω συναντήσει ποτέ τη βιολογική μου μητέρα και δεν ήμουν ποτέ σίγουρη εάν ήθελα να την αναζητήσω, αλλά μέσα μου όλα αυτά είναι τακτοποιημένα». 

«Στο σχολείο ήμουν μοναχική, αδύνατη, αδιάφορη, με γυαλάκια, καθόμουν στο τελευταίο θρανίο. Bullying τότε ονομάζαμε διάφορα πράγματα που τρυπούσαν την ψυχούλα μου, και τα έπαιρνα μέσα μου. Φοβόμουν να κάνω παιδί, γιατί σκεφτόμουν το χρώμα του, και σε τι κόσμο θα το φέρω. Δεν ήθελα να βιώσει όσα βίωσα εγώ. Με έβλεπα στον καθρέφτη και δε μου άρεσα. Δε με ήθελα, αλλά χαίρομαι που τα πέρασα όλα αυτά. Πριν από μια δεκαετία, αφού τελείωσα την ψυχοθεραπεία, και στάθηκα στα πόδια μου χωρίς πατερίτσες, άρχισα να με βλέπω πιο καθαρά.» 

«Στην ηλικία μου δε θα έκανα παιδί, γιατί ένα παιδί χρειάζεται αντοχές. Απωθούσα την ιδέα ενός παιδιού. Έχω γαμοφοβία και με έλκυαν οι νάρκισσοι, που χρειάζονταν ντάντεμα. Αλλά, θέλω πλέον να νταντέψουν κι εμένα. Κακοποιητικές συμπεριφορές ως γυναίκα συνάντησα στον επαγγελματικό μου χώρο. Ο θαυμασμός για κάτι εξωτικό και διαφορετικό μπορεί να γίνει αρρωστημένος και ενοχλητικός.» 

Δείτε όλη τη συνέντευξή της (από το 0:23:00) στο βίντεο της εκπομπής:

https://www.megatv.com/gtvshows/491435/pame-danai-15-09-2021/