Γιατί όλοι μιλούν για την εμφάνιση του Έλιοτ Πέιτζ στο Met Gala

14/09/2021
από

Ο Έλιοτ Πέιτζ προκάλεσε φρενίτιδα στα social media, όταν εμφανίστηκε στο Met Gala με ένα σύνολο εμπνευσμένο από τον Όσκαρ Ουάιλντ.

Ο ηθοποιός τράβηξε τα βλέμματα φορώντας ένα κομψό μαύρο κοστούμι Balenciago. Πρόκειται για την πρώτη του εμφάνιση στο κόκκινο χαλί, μετά το coming out του τον περασμένο Δεκέμβριο.

Αλλά ήταν το πράσινο τριαντάφυλλο στο πέτο του που αιχμαλώτισε γρήγορα τις καρδιές των queer θαυμαστών. Το Twitter πλημμύρισε με φωτογραφίες του Όσκαρ Ουάιλντ, του θεατρικού συγγραφέα, ο οποίος καταδικάστηκε για «άσεμνη απρέπεια» από ένα αγγλικό δικαστήριο για τη σχέση του με έναν άλλο άνδρα.

Οι χρήστες στα social media έσπευσαν να κάνουν παραλληλισμούς μεταξύ του Πέιτζ και του Ουάιλντ, με πολλούς να μοιράζονται μια διάσημη εικόνα του Ουάιλντ που ποζάρει με ένα πράσινο γαρύφαλλο στο πέτο του.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του Ουάιλντ, το πράσινο γαρύφαλλο έγινε σύμβολο για τους queer άνδρες, όταν ο ίδιος ζήτησε από τους φίλους του να το φορέσουν στην εναρκτήρια βραδιά μιας παράστασής του.




Δες και αυτό!