Νέες διαψεύσεις για την επιστολή των «160» κατά των ΛΟΑΤ+ δικαιωμάτων

13/09/2021
από

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι συνεχίζονται οι διαψεύσεις από προσωπικότητες που φέρονται να έχουν υπογράψει το ομοφοβικό κείμενο των «160» κατά του πορίσματος της Επιτροπής για την Εθνική Στρατηγική Ισότητας των ΛΟΑΤΚΙ+.

Το κείμενο, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, προκάλεσε σειρά αντιδράσεων. Ακολούθησε σειρά διαψεύσεων, που συνεχίζεται ακόμα και σήμερα.Την αρχή έκανε ο συγγραφέας και Ακαδημαϊκός Θανάσης Βαλτινός και στη συνέχεια, ο πρώην Γεν. Γραμματέας Παν/μίου Πατρών, Σπήλιος Παπαθανασόπουλος, ο οποίος προχώρησε επίσης σε δήλωση με την οποία διαψεύδει ότι έχει υπογράψει κάποιο σχετικό κείμενο.

Σήμερα, η εφημερίδα “Καθημερινή” έλαβε και την παρακάτω διάψευση από τον αναπληρωτή καθηγητή Καρδιοχειρουργικής, Δ. Ηλιόπουλο:

«Με έκπληξη διαπιστώνω ότι έχω συμπεριληφθεί ως υπογράφων σε κείμενο διαμαρτυρίας σχετικά με το δημογραφικό και τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο ουδέποτε υπέγραψα.

Με τιμή,
Δημήτριος Ηλιόπουλος
Αν. Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής ΕΚΠΑ»

Στο μεσοδιάστημα και ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής των «Ανιχνεύσεων» της ΕΡΤ 3 Παντελής Σαββίδης, προχώρησε σε διάψευση μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook.

«Κυκλοφορεί ένα κείμενο κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων το οποίο περιλαμβάνει το όνομά μου. Δεν με ρώτησε κανείς. Δεν είμαι κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων. Παρακαλώ τον διακινητή του κειμένου να αφαιρέσει το όνομά μου»..




Δες και αυτό!