Ρώσοι αλεξιπτωτιστές “δολοφονούν μια αδερφή” σε μια αυτοσχέδια ομοφοβική παράσταση

02/09/2021
από

Ρώσοι αλεξιπτωτιστές τρόμαξαν το κοινό με μια ομοφοβική θεατρική παράσταση, στην οποία χτυπούν έναν γκέι άνδρα με μια τσιμεντένια επιφάνεια. 

Η παράσταση παρουσιάστηκε την Κυριακή στο Παλάτι Πολιτισμού Dobrynin στη Γιαροσλάβλ, στο πλαίσιο μιας επετειακής γιορτής για έναν τοπικό πατριωτικό στρατιωτικό σύλλογο.

Καθώς το ανυποψίαστο κοινό κοιτούσε, οι αλεξιπτωτιστές σήκωσαν έναν άντρα χωρίς πουκάμισο πάνω από τα κεφάλια τους και τοποθέτησαν μια τσιμεντένια επιφάνεια στο στομάχι του, με την επιγραφή «θάνατος στις αδερφές».

Στη συνέχεια, οι άνδρες προχώρησαν στη συντριβή της επιφάνειας, με αυτό που έμοιαζε με βαριοπούλα, αναφέρει το Radio Free Europe.

«Θεωρούμε αυτές τις κινήσεις ως μια έκκληση για φόνο», δήλωσε ο Taras Sidorin, επικεφαλής της ομάδας βετεράνων Defender.

Η παράσταση ήταν τόσο σοκαριστική που ο Sidorin υπέβαλε μήνυση για λογαριασμό πολλών ρωσικών οργανώσεων.

«Υπήρχαν μικρά παιδιά στην αίθουσα. Αυτή η συμπεριφορά είναι απλά απαράδεκτη».

Σύμφωνα με τον Igor Derbin, διευθυντή του Παλατιού του Πολιτισμού, η παράσταση δεν είχε την έγκριση του χώρου. «Είμαστε εξοργισμένοι», είπε στο 76.ru μετά την παράσταση.

«Αρχικά, η εκδήλωση σχεδιάστηκε να είναι ευχάριστη και χαρούμενη. Δεν ήταν προσχεδιασμένο ή συμφωνημένο όλο αυτό γιατί ήξεραν ότι δεν θα το επιτρέψουμε».

«Με την πράξη τους, διέγραψαν όλες τις καλές εντυπώσεις του γεγονότος. Και δημιούργησαν μια σκιά πάνω από το ίδρυμα».

«Μίλησα ήδη με τον επόπτη τους και ζήτησα να αφαιρεθούν όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», συνέχισε. «Τώρα καταλαβαίνουμε την τρέχουσα κατάσταση και προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε τις αρνητικές συνέπειες».

Ωστόσο, ο επικεφαλής του στρατιωτικού συλλόγου, Andrei Palachev, είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν είδε τίποτα κακό στη σκηνή της ψεύτικης εκτέλεσης.

«Ποιο είναι το πρόβλημα; Απλώς δεν τους αρέσουν [οι ομοφυλόφιλοι]», είπε, χρησιμοποιώντας μια ομοφοβική φράση. «Ούτε σε εμένα».

Το περιστατικό στη Γιαροσλάβλ είναι μόνο το τελευταίο παράδειγμα αύξησης της ομοφοβίας και της μισαλλοδοξίας στη Ρωσία, όπου οι διακρίσεις κατά της ΛΟΑΤ+ κοινότητας είναι συχνές.




Δες και αυτό!