Burger King: Το προσωπικό επιτέθηκε και απείλησε γκέι μπαμπάδες

05/08/2021
από
Burger King
Ο Leo κι ο Romiro Mendez με το δύο ετών παιδί τους. (Φωτογραφία: YouTube/ ABC10)

Δύο γκέι μπαμπάδες δήλωσαν ότι δέχτηκαν ομοφοβική κακοποίηση από το προσωπικό του Burger King μέχρι που τους έδιωξαν, λόγω της σεξουαλικότητάς τους.

Ο Leo και ο Romiro Mendez δήλωσαν στο Newsweek, ότι επέστρεφαν σπίτι τους στις 24 Ιουλίου, στη Salida της Καλιφόρνια, και αποφάσισαν να σταματήσουν για φαγητό, επειδή το μικρό τους παιδί πεινούσε.

Burger King
Ο Leo κι ο Romiro Mendez με το δύο ετών παιδί τους. (Φωτογραφία: YouTube/ ABC10)

Ο Leo είπε: «Ο δίχρονος γιος μας πεινούσε, οπότε αποφάσισα να κάνω μια παραγγελία χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Burger King, ώστε να μη χρειαστεί να περιμένουμε, και επειδή ήταν ακριβώς έξω από τον αυτοκινητόδρομο.» 

Ενώ το μαγαζί φαινόταν να είναι ανοιχτό, όταν έφτασαν τους είπαν -σύμφωνα με τον διευθυντή- ότι το κατάστημα ήταν κλειστό.

Το προσωπικό του Burger King άρχισε τότε την ομοφοβική κακοποίηση, σύμφωνα με τον Leo, σε σημείο που το ζευγάρι, που είναι παντρεμένο εδώ και επτά χρόνια, άρχισε να φοβάται για τη ζωή του.

«Μας αποκαλούσαν π@…ρες, μας κορόιδευαν, μας έκαναν χειρονομίες, και κάποιος είπε ότι θα πάει να πάρει το strap [το όπλο του] από μέσα», συνέχισε.

«Ο σύζυγός μου και εγώ φοβηθήκαμε τόσο πολύ για τη ζωή μας, που φύγαμε χωρίς να μας ενδιαφέρει η επιστροφή χρημάτων, το φαγητό, ή οτιδήποτε άλλο. Θέλαμε να πάμε σπίτι και να είμαστε ασφαλείς.»

Burger King
Burger King

Όταν το ζευγάρι προσπάθησε να απομακρυνθεί, είπαν ότι ένας υπάλληλος του προσωπικού άρχισε να τους κυνηγάει και να τους ουρλιάζει.

Το ζευγάρι θέλει η αστυνομία να αναλάβει δράση για το περιστατικό, «μην περιμένετε μέχρι να πυροβολήσουν κάποιος.»

Σύμφωνα με το ABC10, ο Leo και Romiro Mendez έχουν σε βίντεο μέρος του περιστατικού και ο σερίφη της κομητείας Stanislaus δήλωσε ότι έχει συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία για να διαβιβάσει την υπόθεση στον εισαγγελέα της περιοχής, ο οποίος θα διερευνήσει εάν το περιστατικό αποτελεί έγκλημα μίσους.

Ο Romiro είπε στο ειδησεογραφικό κανάλι: «Δεν πρέπει να περιμένουμε να συμβεί κάτι. Θα πρέπει να το επιδιώξουμε, όταν μπορούμε πραγματικά να κάνουμε μια ενέργεια, όχι να περιμένουμε μέχρι να πυροβολήσουν κάποιον, μέχρι να σκοτωθεί κάποιος.»

Το ζευγάρι είπε ότι το Burger King δεν είχε επικοινωνήσει μαζί τους και ότι δεν έλαβαν ποτέ επιστροφή χρημάτων για την παραγγελία τους.

Το Burger King έκανε δωρεά στην Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια του μήνα υπερηφάνειας, αλλά ο Leo είπε: «Επικοινώνησα με το Burger King, αλλά δε με έχουν επικοινωνήσει … Κάνουν δωρεές, κάνουν φοροαπαλλαγές, αλλά αναλαμβάνουν πράγματι δράση;»




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!