Εurovision in Concert στο Amsterdam: Ήμασταν εκεί!

antivirus magazine διαφήμιση

Ήταν ένα μοναδικό πάρτι και έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας για 5η συνεχόμενη χρονιά. 25 χώρες από το φετινό διαγωνισμό της Eurovison παραυρέθηκαν στο Άμστερνταμ για το ετήσιο Eurovision in Concert μια συναυλία που προηγείται του μεγάλου διαγωνισμού το Μάιο. Ανάμεσά τους φυσικά και η Ελλάδα με τους Koza Mostra και τον Αγάθωνα Ιακωβίδη!

Το μεσημέρι της 13ης Απριλίου οι διοργανωτές και ο εκπρόσωπος της EBU, Sietse Bakker μας καλωσόρισαν στο DeLaMar Theater του Amsterdam για μια πρώτη γνωριμία των δημοσιογράφων και των εκπροσώπων του τύπου με τους συμμετέχοντες για να ακουλοθούησουν 1-1 συνεντεύξεις με τους καλλιτέχνες. Στο welcome reception είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και την νικήτρια της Eurovision το 1991, Carola η οποία αγέραστη και ακάθεκτη σάρωσε τη σκηνή με την ερμηνείας της.

Το μύνημα της διοργάνωσης απλό: η Eurovision υπάρχει για να μοιραζόμαστε τη μουσική μας και όχι για να κυνηγάμε μόνο το βραβείο. Το βραβείο κάθε καλλιτέχνη είναι η απήχησή του στο κοινό και όχι το τρόπαιο το βράδυ του μεγάλου τελικού! Αυτή είναιη μαγεία του διαγωνισμού άλλωστε.

Το ίδιο βράδυ ακολούθησε το μεγάλο πάρτυ στο Melkweg Amterdam ξεκίνησε στις 20:30 με οικοδέσποινες τις Marlayne Sahupala (Ολλανδία 1999) & Linda Wagenmakers (Ολλανδία 2000) που παραδόξως ήταν τέλειες στο ρόλο τους. 25 χώρες και η καλεσμένη μας Carola ανέβηκαν στη σκηνή και για πάνω από 3 ώρες μάγεψαν τους πάνω από 3,000 παρευρισκόμενους.

Παρά τον κακό ήχο στο club και τον ανύπαρκτο εξαερισμό ξεχωρίσαμε τις ερμηνείες της Γαλλίας, της Ουκρανίας, Φινλανδίας και της Λευκορωσίας από τη βραδιά ενώ οι περισσότεροι από τους θεατές ευχαριστήθηκαν σχεδόν όλα τα τραγούδια. Ανάμεσά τους και η Ελληνική συμμετοχή “Alcohol is Free” με τους Koza Mostra και τον Αγάθωνα Ιακωβίδη, την οποία το συγκρότημα παρουσίασε δύο φορές καθώς στην πρώτη τους εμφάνιση παρουσιάστηκε ένα μικρο τεχνικό πρόβλημα. Η ανταπόκριση του κόσμου παραπάνω από θετική!

Στις συνεντεύξεις των καλλιτεχνών που έγιναν από το oikotimes.com ρωτήσαμε ποιο είναι το μύνημα τους για την Ελλάδα ειδικά σε αυτή τη φάση της κρίσης: η απάντηση ήταν συγκεκριμένη, υπομονή και χαμόγελο και όλοι αηυπομονούν να κερδίσουμε πάλι σύντομα το διαγωνισμό και να φέρουμε τη διοργάνωση στην Αθήνα!

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΥ

Φώτης Κωνσταντόπουλος / www.oikotimes.com

Journalist and freelance blogger with passion about music and events. Following the Eurovision Song Contest since 1996 with the printed version and with the online edition of oikotimes.com since 2001. Working on major events like MAD VMA, MADwalk, Positive Energy Day and following travel, theatre, festival events to review them.




Δες και αυτό!