Και οι Φινλανδοί θέλουν το γάμο

09/04/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Στη Φινλανδία που ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου δεν έχει ακόμη θεσπιστεί αλλά στην οποία υπάρχει ήδη το σύμφωνο κοινωνικής συμβίωσης, η ΛΟΑΔ κοινότητα επιθυμεί και αυτή το δικαίωμα στο γάμο.Παράλληλα επιθυμούν το δικαίωμα σε χρήση κοινού ονόματος από το ζευγάρι, όπως ισχύει για τα ετερόφυλα ζευγάρια, καθώς και δικαίωμα στην υιοθεσία. Για αυτό το λόγο, μια οργάνωση ξεκίνησε να συγκεντρώνει υπογραφές.

Οι οργανωτές της πρωτοβουλίας επιθυμούν να συγκεντρώσουν 250.000 υπογραφές μέσα στους επόμενους μήνες, πολλές παραπάνω από τις 50.000 που απαιτεί η νομοθεσία για να κατατεθεί και εξεταστεί από το Κοινοβούλιο της χώρας μια πρόταση-πρωτοβουλία πολιτών. Μέχρι τη στιγμή που γράφω αυτό το άρθρο, εδώ στο Ελσίνκι, η οργάνωση έχει καταφέρει να συγκέντρώσει ήδη 147.511 υπογραφές !!!

«Είμαι πολύ ευτυχισμένη, αυτό αποτελεί απόδειξη ότι ο πληθυσμός της Φινλανδίας είναι υπέρ της ισότητας », δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο τύπου (AFP) η εκπρόσωπος της οργάνωσης ¨Ίση Φινλανδία¨ η Senni Moilanen.

Βέβαια από προσωπική εμπειρία, μπορώ να σας πω ότι το Φινλανδικό κράτος αντιμετωπίζει τα ΛΟΑΔ ζευγάρια και άτομα με απίστευτο σεβασμό, όπως και οποιοδήποτε πολίτη και τους παρέχει πολλά δικαιώματα.

Οι Φινλανδοί υπέρ των ΛΟΑΔ δικαιωμάτων

Στις αρχές Μαρτίου, το έντυπο Aamulehti δημοσίευσε πρόσφατη δημοσκόπιση στην οποία μπορεί κανείς να δει ότι το 58% των Φινλανδών είναι υπέρ της θέσπισης του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου και 51% υπέρ της υιοθεσίας απο ομόφυλα ζευγάρια.

Δείτε και σχετικό βίντεο

Ταυτότητα

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα και τα ρολόγια.

Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος από το τεύχος 33. 

Κατοικεί στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]

 

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!