Καταδικάστηκε ο δολοφόνος της τρανς ακτιβίστριας Michelle Washington

29/07/2021
από
Michelle Washington
Michelle Washington

Ένας άντρας από τη Φιλαδέλφεια καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έως και 50 ετών για τη δολοφονία της τρανς ακτιβίστριας Michelle “Tamika” Washington.

Σύμφωνα με το τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων 6 ABC, ο Troy Bailey κρίθηκε ένοχος, για φόνο τρίτου βαθμού, και εγκλήματα σχετικά με όπλα. Καταδικάστηκε σε 25 έως 50 χρόνια φυλάκιση.

Troy Bailey
Troy Bailey

Το NBC Philadelphia ανέφερε ότι η αστυνομία κλήθηκε στο σπίτι της Washington στη Βόρεια Φιλαδέλφεια τον Μάιο του 2019. Εκεί οι αρχές βρήκαν τη 40χρονη Washington να υποφέρει από πολλαπλές πληγές από σφαίρες. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά πέθανε λίγο αργότερα.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο Bailey, ο οποίος τότε ήταν 28 ετών, είπε αρχικά στους ντετέκτιβ ότι ήταν μάρτυρας του φόνου, και έδωσε ψευδή περιγραφή ενός υπόπτου. Αλλά, οι ερευνητές αναγνώρισαν αργότερα τον Bailey ως ύποπτο και τον συνέλαβαν. Ο Bailey φέρεται να παραδέχτηκε ότι πυροβόλησε την Washington στο κεφάλι και στο στήθος μετά από διαμάχη.

Η Washington ήταν για πολλά χρόνια ακτιβίστρια ΛΟΑΤΚΙ+ και τρανς κοινοτήτων της Φιλαδέλφειας.

Η Crystal Davis, η αδελφή της Washington, είπε στους δημοσιογράφους που συγκεντρώθηκαν σε συνέντευξη τύπου ότι ο πόνος της συνεχίζεται κάθε μέρα, επειδή η αδερφή της ήταν ο βράχος της. Η Davis περιέγραψε την αδερφή της ως κάποια, που ήταν γεμάτη ζωή και που αγαπούσε βαθιά την οικογένεια, και τα ταξίδια.

Ακόμη, είπε ότι η Washington «αγαπούσε να είναι ακτιβίστρια» και να μιλάει ενάντια στην αδικία. Η Davis είπε στους δημοσιογράφους ότι είχε ορκιστεί να συνεχίσει τη δουλειά της αδελφής της για τη ΛΟΑΤ+ κοινότητα και να διασφαλίσει ότι η Washington «δε θα ξεχαστεί.»

Μετά τον τραγικό θάνατο της Washington πριν από δύο χρόνια, ο δήμαρχος της πόλης, Jim Kenney, μίλησε κατά της βίας που «συνεχίζει να επηρεάζει δυσανάλογα τα τρανς αδέλφια μας», «ειδικά τα σκουρόχρωμα τρανς άτομα.»

Τουλάχιστον 31 τρανς ή gender non-conforming άτομα σκοτώθηκαν βίαια στις ΗΠΑ το 2021, σύμφωνα με το Human Rights Watch. Το HRC σημειώνει ότι ο αριθμός θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος, καθώς πολύ συχνά αυτοί οι φρικτοί θάνατοι δεν αναφέρονται, ή αναφέρονται λανθασμένα.

Ήδη πενθούμε φέτος από την τρανς κοινότητα, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω άτομα:

Samuel Edmund Damián Valentín, Tyianna “Davarea” Alexander, Bianca “Muffin” Bankz, Dominique Jackson, Fifty BandzAlexus BraxtonChyna CarrilloJeffrey ‘JJ’ Bright, Jasmine CannadyJenna FranksDiamond ‘Kyree’ SandersRayanna PardoDominique LuciousJaida PetersonRemy FennellTiara BanksNatalia Smüt, Iris SantosTiffany ThomasJahaira DeAlto BalenciagaKeri WashingtonSophie Vásquez, Danny HensonWhispering Bear SpiritSerenity HollisOliver ‘Ollie’ TaylorThomas HardinPoe Black και Novaa Watson.




Δες και αυτό!