Τριήμερο Φεστιβάλ Σεξουαλικότητας

22/02/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Αυτό το τριήμερο, 22-23-24/2/2013, στο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. διεξάγεται το “Φεστιβάλ Σεξουαλικότητας.. ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα στο φύλο και τα κοινωνικά στερεότυπα”.

Η ιδέα δημιουργίας του Τριήμερου Φεστιβάλ Σεξουαλικότητας προέκυψε ύστερα από ένα κάλεσμα για συζήτηση στις 16 Νοεμβρίου 2012 στη Σχολή Θετικών Επιστημών, γύρω από μια θεματολογία σχετική με τη σεξουαλικότητα.

Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση και διεξαγωγή του Φεστιβάλ ανέλαβε μια ομάδα αποτελούμενη από φοιτητές, φοιτήτριες και απόφοιτους, η οποία λειτουργεί ανεξάρτητα από παραταξιακές λογικές και πρακτικές.
Η σεξουαλικότητα είναι ένα ζήτημα που ξεφεύγει από τα όρια της σεξουαλικής πράξης αυτής καθ’ αυτής και αγγίζει ένα ευρύτερο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο. Αφορά στις έμφυλες σχέσεις και τους κοινωνικούς ρόλους, όπως αυτοί προβάλλονται και εσωτερικεύονται από τα πρόσωπα.
Το φεστιβάλ περιλαμβάνει προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, έκθεση φωτογραφίας και συζητήσεις για το φύλο, τους κοινωνικούς ρόλους και την έκφραση κάθε μορφής σεξουαλικότητας.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.




Δες και αυτό!