Pink: Προσφέρθηκε να πληρώσει το σεξιστικό πρόστιμο στην ομάδα της Νορβηγίας

28/07/2021
από

Κατά τη διάρκεια του αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Beach Handball εναντίον της Ισπανίας, επιβλήθηκε πρόστιμο στη νορβηγική ομάδα χάντμπολ γυναικών από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ (EHF), επειδή φορούσε κολάν αντί για το τυπικό μπικίνι.

Σύμφωνα με την EHF, αυτό αντίκειται στους κανόνες σύμφωνα με τους οποίους οι πλευρές των σορτς τους δεν μπορούν να είναι φαρδύτερες από 10 εκατοστά, και ως εκ τούτου, επέβαλαν στην ομάδα πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Τα νέα προκάλεσαν τεράστια αντίδραση, με τον υπουργό Πολιτισμού και Ισότητας της Νορβηγίας, Abib Raja, να χαρακτηρίζει την απόφαση «εντελώς γελοία» και να ζητά τη αναθεώρησή της στο άθλημα.

Η Pink προσφέρθηκε να πληρώσει το πρόστιμο

Ανάμεσα σε όλα εκείνα τα άτομα που αντέδρασαν στην είδηση, η φωνή της Pink ήχησε πολύ δυνατά, μιας και πρότεινε ευγενικά να πληρώσει εκείνη το πρόστιμο.

Η σούπερ σταρ έγραψε στο Twitter σχετικά με το συμβάν, ότι εκφράσει την υποστήριξή της για τη γυναικεία ομάδα και την απόφασή της να επιλέξει ενδυμασία, με την οποία αισθάνεται άνετα και αποφεύγει τη σεξουαλικοποίηση.

«Είμαι πολύ περήφανη για τη νορβηγική ομάδα beach handball για τη διαμαρτυρία τους στους πολύ σεξιστικούς κανόνες αναφορικά με τις «εμφανίσεις» τους. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία χάντμπολ ΓΙΑ ΣΕΞΙΣΜΟ.» 

«Μπράβο σας κυρίες μου, θα χαρώ να πληρώσω τα πρόστιμα για εσάς.»




Δες και αυτό!