Η υπουργός Πολιτισμού της Νορβηγίας έδειξε το στήθος της στο Pride

01/07/2024
από
Βραβείο παρέλαβε η υπουργός Πολιτισμού και Ισότητας των Φύλων της Νορβηγίας, Λούμπνα Τζάφερι, στο πλαίσιο του Όσλο Pride και των εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον καρκίνο του μαστού.

Η Λούμπνα Τζάφερι, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της πριν από έναν χρόνο, παρέλαβε το βραβείο «Gay Mom 2024» για την προάσπιση των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων, δείχνοντας το στήθος της και κάνοντας τον κόσμο να ενθουσιαστεί.

«Εκτιμώ ιδιαίτερα το γεγονός ότι λαμβάνω αυτό το βραβείο φέτος εδώ στο Όσλο Pride. Είναι μεγάλη τιμή», είπε η ίδια και στη συνέχεια σήκωσε τη μπλούζα της, δείχνοντας το στήθος της στο πλήθος κόσμου που παρευρισκόταν στον χώρο.

«Είναι σημαντικό όλοι να νιώθουν ελεύθεροι. Αν θέλετε να αξίζετε μια τέτοια τιμή, πρέπει να δίνετε την ψυχή σας και να μην παίρνετε τον εαυτό σας τόσο σοβαρά» τόνισε η Τζάφερι.

Η κίνηση αυτή όχι μόνο δεν αποτέλεσε σημείο κριτικής, αλλά επικροτήθηκε από τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας, Γιόνας Γκαρ Στέρε, ο οποίος επισημαίνοντας τη συμφωνία του με τη στάση της νορβηγίδας υπουργού.

«Η Λούμπνα είναι ένα άτομο με αυτοπεποίθηση, ελεύθερο και υπέροχο, το οποίο δίνει θερμά το παρών σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Ήταν και χθες στο Όσλο, και νομίζω ότι αυτό που έκανε είναι απολύτως εντάξει», ανέφερε συγκεκριμένα.
Δες και αυτό!