Η Cardi B απάντησε στους ισχυρισμούς για queerbaiting στο «Wild Side»

27/07/2021
από
Cardi B
Cardi B

Η rapper Cardi B σε συνέντευξή της στο περιοδικό Rolling Stone, απάντησε στους ισχυρισμούς για queerbaiting που της καταλογίζουν.

Την Παρασκευή, το μουσικό περιοδικό δημοσίευσε ένα άρθρο στο διαδίκτυο σχετικά με το queerbaiting, δηλαδή την πρακτική της υπόνοιας μη ετερόφυλων σχέσεων (σε μια τηλεοπτική εκπομπή, για παράδειγμα) προκειμένου να προσελκύσει το ΛΟΑΤΚΙ+ κοινό, χωρίς όμως ποτέ να απεικονίσει ρητά τέτοιες σχέσεις ή σεξουαλικές αλληλεπιδράσεις. Η Cardi B κατηγορήθηκε από μία μερίδα του κόσμου, ως ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα καλλιτεχνών, που έκαναν queerbaiting μετά την εμφάνισή της στο μουσικό βίντεο για το “Wild Side”, με τη Normani.

«Πιο πρόσφατα, η Normani επικρίθηκε στο Instagram από έναν χρήστη και κατηγορήθηκε για κάτι παρόμοιο, το οποίο αργότερα κοινοποιήθηκε στο Twitter», αναφέρει το άρθρο. «Στο πρόσφατο βίντεό της για το τραγούδι της “Wild Side”, με την Cardi B, οι δύο απεικονίζονται γυμνές και περιστρέφονται η μία γύρω από την άλλη.»

“Uuummmm @RollingStone queerbaiting; Ξέρεις ότι προσπαθούσαμε να κρύψουμε ένα ολόκληρο μωρό σωστά;” ανέφερε η έγκυος ράπερ, προσφέροντας μια εξήγηση για τις πόζες. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί.

«Είμαι παντρεμένη με έναν άντρα, αλλά έχω εκφράσει τόσο πολύ για την αμφιφυλοφιλία μου και τις εμπειρίες μου με κορίτσια», πρόσθεσε. «Ξαφνικά το «queer baiting» είναι η νέα λέξη και οι άνθρωποι τη χρησιμοποιούν όπου βρουν!»

Η Cardi συνέχισε, λέγοντας ότι έχει πρόβλημα με τον όρο «queerbaiting» συνολικά.

«Δε μου αρέσει αυτή η νέα λέξη «queer baiting», έγραψε στο Twitter. «Νιώθω ότι πιέζει την καλλιτέχνιδα/τον καλλιτέχνη να μιλήσει για τη σεξουαλικότητά τους ή τις εμπειρίες τους για τις οποίες δεν αισθάνονται άνετα να μιλήσουν. Εάν ένας καλλιτέχνης φιλήσει ένα κορίτσι σε ένα βίντεο, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δείξει βίντεο και κείμενο με άλλες γυναίκες;» 

Όταν το “Girls” κυκλοφόρησε το 2018, η Cardi B είπε ότι είχε πολλές “εμπειρίες” με “πολλές” γυναίκες και ότι το κομμάτι της θύμισε αυτές τις εμπειρίες.




Δες και αυτό!