Ο Freddie Mercury συνάντησε για πρώτη φορά τον Jim Hutton σ’ ένα κλαμπ, το 1984 και του πρότεινε να τον κεράσει ένα ποτό, αλλά ο Jim τον απέρριψε ευγενικά. Ο Jim δεν είχε αναγνωρίσει τον Freddie. Λίγους μήνες αργότερα και ενώ βρισκόταν σ’ ένα εστιατόριο, ο φίλος του του είπε: “Εεε, ο Freddie Mercury είναι πίσω σου!” Αυτή τη φορά ο Jim αποδέχτηκε το κέρασμα του Mercury και οι δύο άντρες ξεκίνησαν μεταξύ τους μια σύντομη συζήτηση. Παρ’ όλα αυτά και για ένα ολόκληρο χρόνο, η αρχική αυτή συζήτηση δεν οδήγησε πουθενά τους δύο άντρες.

Δεκαοκτώ μήνες αργότερα, οι δύο άντρες ξανασυναντήθηκαν τυχαία στο ίδιο κλαμπ. Ο Freddie αγόρασε ξανά στον Jim ένα ποτό και αυτή τη φορά οι δύο άντρες έσμιξαν. Περίπου δύο χρόνια αργότερα, ο Jim μετακόμισε με τον Freddie στην Garden Lodge.

Όταν ο Freddie διαγνώστηκε με AIDS το 1987, έδωσε στον Jim την επιλογή να αποχωρήσει από τη σχέση τους. Συγκεκριμένα, είπε στον Jim ότι θα καταλάβαινε εάν εκείνος επέλεγε να φύγει. Σ’ ένα ντοκιμαντέρ για τον Freddie Mercury, ο Jim θυμάται να του είχε πει: “Σ ‘αγαπώ, Freddie – δεν πάω πουθενά.” Κι όντως, δεν έφυγε. Ο Jim έμεινε μαζί με τον Freddie μέχρι τον θάνατο του. Τον φρόντιζε, τον νοιάζονταν και ήταν παρών όταν ο Freddie άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Jim Hutton πέθανε το 2010 από μια μορφή καρκίνου του πνεύμονα. Ο ίδιος είχε ζήσει με τον ιό του HIV για πάνω από 20 χρόνια.