Shamone

11/02/2012
από
antivirus magazine διαφήμιση

του Φώτη Σεργουλόπουλου

 

Μία μικρή φανταστική ιστορία που εύχομαι να βγει αληθινή

 

Shamone

(Σεβαστή Γεωργίου)

 

 

Τα πρώτα χρόνια

 

Γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1955 στην Κυψέλη στην οδό Ιθάκης λίγο πιο κάτω από την πλατεία του Aγίου Γεωργίου. Η μητέρα της ήταν εκπαιδευτικός σε ένα σχολείο πολύ κοντά στο σπίτι και γι’ αυτό το λόγο η μικρή Σεβαστή έμαθε να είναι επιμελής και πολύ καλή μαθήτρια. Ο πατέρας της, τον οποίο υπεραγαπούσε, δούλευε ως animateur σε διάφορα κρουαζιερόπλοια ανά τον κόσμο. Αυτός ήταν και ο λόγος που το σπίτι της Κυψέλης ηχούσε καθημερινά από διάφορα τραγούδια της εποχής. Τα γέλια, οι χαρές και τα πάρτι ήταν καθημερινότητα και η Σεβαστή έγινε το κοριτσάκι που όλες ζήλευαν όταν έβγαινε στην πλατεία και καμωνόταν τα σκέρτσα που μάθαινε στο σπίτι. Όπως ήταν επόμενο όλα τα αγόρια τη θαύμαζαν και ήθελαν την παρέα της, ενώ τα κορίτσια την σιχαίνονταν ακόμα και αυτά που αποτελούσαν την αυλή της. Αυτά μέχρι τα δώδεκα.

 

Η απογοήτευση και η αναχώρηση

 

Από τα δώδεκα μέχρι τα δεκαεπτά η Σεβαστή δεν θυμάται τίποτα. Ο λόγος; Όταν περίμενε μια μέρα τον πατέρα της στον Πειραιά να κατέβει από το κρουαζιερόπλοιο Queen Anna II μετά από το μακρινό του ταξίδι στην Καραϊβική, εκείνος δεν φάνηκε ποτέ. Φήμες λένε ότι ερωτεύτηκε μία Κουβανή στέλεχος της φρέσκιας κυβέρνησης του Κάστρο και τον κράτησε για πάντα εκεί. Άλλοι λένε ότι τον είδαν χρόνια αργότερα να πουλάει λαθραία πούρα και να παίζει μαράκες πάνω στην Malecon.

Από τότε η Σεβαστή δεν κατέβηκε ποτέ ξανά στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου. Στο σχολείο πήγαινε από το κακό στο χειρότερο και πάνω στην απελπισία της, η μητέρα της έπιασε γκόμενο τον διευθυντή του σχολείου και με το που έκλεισε τα δεκαεπτά η Σεβαστή, την έστειλε σε μία θεία της στον Καναδά και συγκεκριμένα στο Montreal του Γαλλικού Quebec.

 

Στο Montreal η θεία της που έχει παντρευτεί με Εβραίο επιχειρηματία, την μετονομάζει από Σεβαστή σε Chevonne, που στα Εβραικά σημαίνει “ο Θεός είναι μεγάλος”, και σιγά σιγά η νέα Chevonne αρχίζει να βρίσκει το δρόμο της. Ούτε λέξη για σπουδές και τέτοια. Αντίθετα κοινωνικοποιείται γρήγορα, αποκτά φίλες και ξαναβρίσκει τη δημοτικότητα που είχε, έμφυτη φυσικά, από την ξεχασμένη πλέον πλατεία του Αγίου Γεωργίου. Ανακαλύπτει την αγάπη της για τα ζώα και έτσι το σπίτι της θείας γίνεται καταφύγιο κάθε μικρού κουταβιού και κάθε κατατρεγμένου σκύλου. Έτσι λοιπόν, αποφασίζει να δουλέψει για πρώτη φορά στη ζωή της σε ένα pet shop όπου και διαπρέπει. Σκυλάκια, γατάκια, σαύρες, κουνέλια, ακόμα και μικρά love birds σώπαιναν στο πέρασμά της. Αυτό δεν ήταν τυχαίο, γιατί η Chevonne είχε το χάρισμα να μαγεύει τα ζώα. Μπορούσε μέσα σε δύο μέρες να μάθει σε ένα κανίς να κάνει τρεις τούμπες και να περνάει μέσα από στεφάνι που ήταν τυλιγμένο με μπέικον. Απλά ένα σφύριγμά της αρκούσε για να σωπάσουν όλα τα σκυλιά σε ολόκληρο το Quebec. Η φήμη της δεν άργησε να γίνει γνωστή κι έτσι η Chevonne γίνεται μέλος ενός τσίρκου κάνοντας απίστευτα ακροβατικά με σκύλους. Τα νούμερά της είναι συναρπαστικά. Κούνιες, τραμπάλες, τραμπολίνα, η Chevonne και τα σκυλιά της καθημερινά έκαναν έναν χορευτικό ανεμοστρόβιλο που καταχειροκροτούσε ένα μαγεμένο κοινό. Η σχέση της όμως με έναν κινέζο ακροβάτη τα τίναξε όλα στον αέρα. Οι τσακωμοί τους ακούγονταν μέχρι και έξω από την τέντα του τσίρκου, κάτι που ανάγκασε τη Chevonne να πάρει τα σκυλιά και να φύγει μακριά από το ντόπιο τσίρκο που λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 1984 έμελλε να γίνει το γνωστό Cirque du Soleil.

 

Αλλαγή καριέρας

 

Ο μικρός θίασος της Chevonne με τα σκυλιά δεν τα πήγε και πολύ καλά. Περιόδευσε σε μερικές πόλεις του Καναδά κάνοντας στην αρχή εμφανίσεις σε γενέθλια πάρτι πλουσιοκόριτσων, αλλά θες ίσως και η μόδα, αναγκάστηκε να εμφανίζεται και σε καμπαρέ δεύτερης διαλογής των βόρειων ΗΠΑ, βάζοντας σιγά-σιγά στο πρόγραμμα και λίγο γυμνό κάτι που άρεσε πολύ στο κοινό. Τα σκυλιά όμως άρχισαν να κουράζονται και να κουράζουν και την ίδια, η οποία στο μεταξύ άρχισε να ενδιαφέρεται περισσότερο για τη δική της διασκέδαση, πίνοντας, καπνίζοντας και κάνοντας καταχρήσεις μέχρι τα ξημερώματα. Όταν πέθανε ο πρώτος σκύλος έκλαψε πολύ κι αποφάσισε να μην δεθεί ποτέ ξανά με ζωντανό. Χάρισε τα υπόλοιπα σκυλιά σε ένα ίδρυμα για παιδιά και αποφάσισε να συνεχίσει τη ζωή της ανεξάρτητη και χωρίς δεσμεύσεις.

 

Εν τω μεταξύ είχε κάνει μία εφήμερη, αλλά παθιασμένη σχέση με έναν ατζέντη της, όπου σε μία νύχτα με πολύ αλκοόλ και ουσίες την έπεισε να παίξουν και σε μία JVC. Το αποτέλεσμα δεν ήταν κακό. Άρεσε και στους δύο και όπως ήταν φυσικό η JVC κατέγραψε χιλιόμετρα ταινίας με όλες τις ερωτικές τους περιπέτειες. Από κει και πέρα όλα ήρθαν πολύ γρήγορα και ο οποιοσδήποτε μπορεί να τα φανταστεί τη συνέχεια. Τσακωμοί, απειλές ενώ οι κασέτες άρχισαν να διοχετεύονται σε video club, κάνοντας πλούσιο τον γκόμενο και έξαλλη τη Chevonne. Οι μηνύσεις δεν έπιασαν τόπο, τα λεφτά της τα έφαγαν οι δικηγόροι, ενώ την κατάλληλη στιγμή εμφανίστηκε πρώην βιντεοκλαμπάς που είχε πουλήσει πολύ τις κασέτες της και την είχε ερωτευτεί μέσα από το έργο της. Σιγά σιγά, ενώ η κασέτα άρχισε να πέφτει, ο βιντεοκλαμπάς το γύρισε σε παραγωγός, ενώ η αγάπη του για εκείνη τον έκανε να την αναζητήσει. Λίγο η αφραγκία της, λίγο το πάθος του για εκείνη και πολύ περισσότερο η ανάμνηση του πόσο δημοφιλής ήταν στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου την έκανε να γυρίσει την πρώτη της ταινία.

 

Το μεγάλο μπαμ

 

Μετονομάζεται σε Shamone και μέχρι το 87 γυρίζει 137 ταινίες. Η πρώτη της μεγάλη επιτυχία είναι η “Shamone’s dogy trap” όπου η Shamone βγάζει βόλτα το σκύλο της και κάθε γκόμενο που βρίσκει στο πέρασμά της τον πηδάει όπoυ βρει. Ακλούθησαν πολλές της ίδιας σειράς. “Shamone’s fuck out”, “Shamone and the dogy style”, “Shamone bites and lust” κλπ. Το ένα βραβείο της πορνό βιομηχανίας διαδέχεται το άλλο και η Shamone γίνεται το must κάθε εκκεντρικού πάρτι, ενώ είναι host στα περισσότερα clubs της Νέας Υόρκης. Γνωρίζεται με όλη την extravagant ιντελιγκέντσια και αποκτά μία πολύ ιδιαίτερη σχέση με τον Andy Warhol. Το απόγειο της φήμης της έρχεται το 1987 όταν ο Michael Jackson την αναφέρει κλείνοντας το μάτι στους μυημένους. Κυκλοφορεί το Bad ξεκινώντας με τον στίχο “Your butt is mine” ενώ επαναλαμβάνει συνεχώς “Shamone Shamone, lay it on me all right”. Το 87 όμως έμελλε να είναι ακόμα πιο σημαντικό για εκείνη. Δώδεκα μέρες μετά τα γενέθλια της πεθαίνει μετά από μία αφαίρεση χολής ο τελευταίος άνθρωπος που την αγάπησε, ο Andy Warhol. Το γεγονός τη σοκάρει τόσο που σταματάει τα πάντα, αποσύρεται από κάθε κοινωνικό event και κλείνεται στον εαυτό της. Εγκαταλείπει τις ΗΠΑ και εγκαθίσταται στο Sao Paolo.

 

Σήμερα μετά από τόσα χρόνια γυρίζει στην πατρίδα της και ανοίγει μπαρ στην Κωνσταντινουπόλεως στο Γκάζι.

 

The bitch is back.

 

 

 

 

 

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




Δες και αυτό!