Πανεπιστήμιο Essex: Συγγνώμη από το τρανς και non-binary προσωπικό

05/07/2021
από
Πανεπιστήμιο Essex
Πανεπιστήμιο Essex

Ο αντι-καγκελάριος του πανεπιστημίου Essex ζήτησε συγγνώμη από το τρανς και το non-binary προσωπικό και από το σύνολο των φοιτητριών/τών για τον «πολύ αρνητικό αντίκτυπο» που προκλήθηκε από τη δημοσίευση της έκθεσης Reindorf.

Ο καθηγητής Anthony Forster είπε ότι «λυπάται ειλικρινά» για τον εκφοβισμό και την παρενόχληση, που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν τα τρανς και non-binary άτομα του Πανεπιστημίου ως αποτέλεσμα του χρόνου και του τρόπου δημοσίευσης της έκθεσης και υποσχέθηκε να «επιδιορθώσει τις σχέσεις» με την τρανς κοινότητα του Πανεπιστημίου του Essex.

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο ισχύων νόμος στο Ηνωμένο Βασίλειο δε σέβεται και δεν προστατεύει πλήρως τις ταυτότητες των τρανς και των non-binary ανθρώπων», δήλωσε ο Forster στις 2 Ιουλίου, μετά από μια συνάντηση με τρανς φοιτήτριες/φοιτητές και με το προσωπικό στο Πανεπιστήμιο του Essex σχετικά με τον αντίκτυπο της έκθεσης Reindorf.

Η έκθεση Reindorf ανατέθηκε από το πανεπιστήμιο με σκοπό να επανεξετάσει την πολιτική του σχετικά με τις ομιλήτριες και τους ομιλητές στην πανεπιστημιούπολη, όταν δύο γυναίκες που κατηγορούνται για τρανσφοβία δεν κλήθηκαν να μιλήσουν.

Συνέχισε: «Κατανοώ ότι […] έχουμε δώσει την εντύπωση ότι ίσως να μη νοιαζόμαστε για την πραγματικότητα των τρανς και των non-binary ανθρώπων.

«Καθώς αναθεωρούμε τις πολιτικές και τις διαδικασίες ισότητας, ποικιιλομορφίας και ένταξής μας, θα συνεχίσουμε να υπερβαίνουμε τα ελάχιστα πρότυπα που απαιτούνται από τον νόμο, όπου μπορούμε, για να διασφαλίσουμε ότι αναγνωρίζουμε, σεβόμαστε και προστατεύουμε τις ταυτότητες των τρανς και των non-binary ανθρώπων.»

Μετά τη συγγνώμη, το πανεπιστήμιο του Essex δεσμεύτηκε για ένα σχέδιο δράσης 10 σημείων για την επανόρθωση των σχέσεων με τα τρανς μέλη του πανεπιστημίου, όπως η συνεργασία με τρανς και non-binary φοιτήτριες/φοιτητές και με το προσωπικό σε συγκεκριμένες δράσεις, καθώς και τακτικές συναντήσεις μεταξύ τρανς ατόμων και ανώτερων διευθυντών, αλλά και προτάσεις που περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενός κοινού χώρου και τη διάθεση περισσότερων χρημάτων για υπηρεσίες ψυχικής υγείας στην πανεπιστημιούπολη.

Ο Forster πρόσθεσε ότι ήθελε να ζητήσει συγγνώμη από “όποιο άτομο αισθάνθηκε αποκλεισμένο ή επηρεασμένο από τη διαδικασία συνεισφοράς στην κριτική. Για τον τρόπο με τον οποίο κυκλοφόρησε η Έκθεση Reindorf, και ιδίως για το χρονοδιάγραμμα της περιόδου εξέτασης, αλλά και για το ότι αυτό έγινε κατά τη διάρκεια του Μήνα Υπερηφάνειας.”  

Ζήτησε επίσης συγνώμη για το δημόσιο έλεγχο που επικεντρώθηκε σε μερικές/ούς από τις/τους φοιτήτριες/τές μας. “Για οποιαδήποτε παρενόχληση ή εκφοβισμό που έχει συμβεί και για όποιο έχει νιώσει ανασφαλής, ως αποτέλεσμα του ελέγχου. Λυπάμαι ειλικρινά για αυτό. Έχουμε μια προσέγγιση μηδενικής ανοχής στην παρενόχληση και τον εκφοβισμό και δεσμεύομαι να αναλάβω δράση όποτε χρειαστεί για να διασφαλίσουμε ότι αντιμετωπίζουμε όλα τα άτομα στην κοινότητά μας με αξιοπρέπεια και σεβασμό.”

Ο Forster επανέλαβε, επίσης, τη δέσμευση του πανεπιστημίου Essex να συνεργαστεί με τη φιλανθρωπική ΛΟΑΤ+ οργάνωση Stonewall, μετά από αυτό που χαρακτηρίστηκε ως «συντονισμένη επίθεση» μετά την έκθεση Reindorf.




Δες και αυτό!