Ιστορική νίκη τρανς γυναίκας που στέφθηκε Μις Νεβάδα ΗΠΑ

30/06/2021
από
Νεβάδα, ιστορική νίηκ, τρανς
Ιστορική νίκη τρανς γυναίκας που στέφθηκε Μις Νεβάδα ΗΠΑ

Μια τρανς γυναίκα στέφθηκε Μις Νεβάδα ΗΠΑ για πρώτη φορά στην ιστορία των 69 χρόνων του διαγωνισμού.

Στο ξενοδοχείο South Point Casino and Spa στο Λας Βέγκας την Κυριακή (27 Ιουνίου), η Kataluna Enriquez έγινε η πρώτη ανοιχτά τρανς νικήτρια του διαγωνισμού για τον τίτλο Μις Νεβάδα, σύμφωνα με το Las Vegas Review-Journal.

Η 27χρονη φορούσε ένα χειροποίητο λαμπερό φόρεμα στα χρώματα του ουράνιου τόξου, για να γιορτάσει τον Μήνα Pride για την τελετή, μετά τη νίκη της έναντι άλλων 21 υποψηφίων.

Θα εκπροσωπήσει τη Νεβάδα στο επερχόμενο διαγωνισμό για τον τίτλο Miss USA, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου.

«Κοινότητά μου, είσαι πάντα στην καρδιά μου», έγραψε στο Instagram μετά τη στέψη της.

«Η νίκη μου είναι η νίκη μας. Μόλις γράψαμε ιστορία. Χαρούμενο Pride.»

Η Enriquez υπέστη χρόνια κακοποίησης στο γυμνάσιο, επειδή είναι τρανς, απαγορεύτηκε να χρησιμοποιήσει τις τουαλέτες του σχολείου και δέχτηκε bullying από συμμαθήτριες/τές της. Χρόνια αργότερα, η Enriquez συμμετείχε σε διαγωνισμό ομορφιάς το 2016, ενώ εργαζόταν και ως μοντέλο.

Σήμερα, θα είναι η πρώτη ανοιχτά τρανς γυναίκα, που θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Miss USA – και αν κερδίσει, θα γίνει η δεύτερη τρανς γυναίκα, που θα διαγωνιστεί για το στέμμα της Miss Universe, μετά την Angela Ponce της Ισπανίας το 2018.

Η Miss Trans Global 2020, Mela Habijan, έδωσε συγχαρητήρια στην Enriquez για την ιστορική της νίκη. «Η τρανς αδερφή μας Pinay, Kataluna Enriquez, έγραψε ιστορία σήμερα!» έγραψε στο Twitter.

«Ένα πράγμα που είναι σημαντικό για μένα είναι η συμπερίληψη, η ποικιλομορφία και η αναπαράσταση», είχε δηλώσει εκείνη την εποχή, στο Las Vegas Review-Journal, «είναι κάτι με το οποίο δε μεγάλωσα και μου λείπει ακόμα στον σημερινό κόσμο.» 

Η πρώτη τρανς φιναλίστ των Miss Universe κέρδισε την αγάπη του κόσμου




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!