Η πρώτη τρανς φιναλίστ των Miss Universe κέρδισε την αγάπη του κόσμου

17/12/2018

Η πρώτη τρανς καλλονή των Miss Universe μπορεί να έχασε το στέμμα, αλλά κέρδισε μία θερμή υποδοχή από τον κόσμο.

Η Μις Ισπανία, Angela Ponce, είναι η πρώτη τρανς φιναλίστ που συμμετέχει στον διαγωνισμό ομορφιάς Miss Universe, από το 2012, που ο διαγωνισμός επέτρεψε τη συμμετοχή τρανς γυναικών. Ο τελικός πραγματοποιήθηκε στο IMPACT Arena στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, με την Ponce να εκπροσωπεί την Ισπανία, ανάμεσα σε 94 γυναίκες από όλον τον κόσμο, όμως, δεν κατάφερε να φτάσει στην τελική εικοσάδα.

Το στέμμα φόρεσε τελικά, η Catriona Grey από τις Φιλιππίνες, χώρα που κερδίζει τον παγκόσμιο διαγωνισμό για τέταρτη φορά.

https://www.instagram.com/p/BrSWLDRHY6R/

Πριν από τον διαγωνισμό, η Ponce είχε κάνει ένα tweet λέγοντας τα εξής:

«Ήρθε η ώρα να ακουστεί η δυνατή, σαφής και άμεση φωνή μας, να μπει ένα τέλος στο άσκοπο μίσος και στη βία. Ισότητα, σεβασμός, ένταξη, προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο. Η συμμετοχή μου στο #MissUniverse μπορεί να επιφέρει ορατές αλλαγές στην κοινωνία.” 

https://www.instagram.com/p/BrXpGkCH1MF/

Στον διαγωνισμό, η Pone δέχτηκε μία πολύ θερμή υποδοχή από τον κόσμο, όταν εμφανίστηκε στην πασαρέλα.

https://www.instagram.com/p/BrNwvx_npBO/

«Απλά, όλες/όλοι μας, να καταλάβουμε, ότι είμαστε άνθρωποι κι ότι πρέπει να κάνουμε ευκολότερη τη ζωή μας, μαζί. Αυτή η πραγματικότητα για πολλούς ανθρώπους πρόκειται να αλλάξει» , δήλωσε ακόμη η Ponce«Αν μπορώ να το δώσω αυτό στον κόσμο, δε χρειάζεται να κερδίσω τον τίτλο Miss Universe, απλά χρειάζεται μόνο να είμαι εδώ» .

Μεταξύ αυτών που έστειλαν τα συγχαρητήριά τους στην Ponce ήταν η ηθοποιός Laverne Cox:

«Δε μπορώ παρά να σκεφτώ όλα αυτά που έκανε η #JennaTalackova το 2012 για να γίνει αυτή τη στιγμή πραγματικότητα για τον διαγωνισμό #MissUniverse #MissSpain #AngelaPonce» , δήλωσε η Cox: «Ευχαριστώ την Jenna κι όλους όσους έχουν βγει μπροστά και μας έχουν δώσει τη δυνατότητα να ονειρευτούμε. Συγχαρητήρια Angela!”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!