#proudinmycalvins: Τρία άτομα μοιράζονται τις περήφανες στιγμές της queer ζωής τους

25/06/2021
proudinmycalvins

Η Pride καμπάνια της Calvin Klein*, που τρέχει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρουσιάζει τρεις προσωπικότητες, οι οποίες μάς εκμυστηρεύονται τις καθοριστικές στιγμές της queer ζωής τους, φορώντας βασικά κομμάτια από την capsule συλλογή Calvin Klein Pride 2021.

Die Arkitekt (@diearkitekt)
μουσικός παραγωγός, συνθέτης 

Η ενασχόληση μου με τη μουσική ξεκίνησε τουλάχιστον πριν 2 δεκαετίες, η μουσική παραγωγή μπήκε στη ζωή μου στα 16. Πάντα μου άρεσε ο πειραματισμός με διαφορετικά είδη μουσικής αλλά νομίζω πως τα τελευταία 4 χρόνια, που έχω ξεκινήσει ουσιαστικά να κυκλοφορώ κομμάτια ως Die Arkitekt, έχω πραγματικά βρει τον ήχο μου. Τα τελευταία 4 χρόνια ζω και δραστηριοποιούμαι μουσικά στο Λονδίνο. Είχα την ευκαιρία να παίξω σε μεγάλα clubs του Λονδίνου καθώς και να γνωρίσω σημαντικά άτομα του χώρου. Τώρα ετοιμάζω τον καινούργιο μου δίσκο.

Είμαι περήφανος για τις επιλογές μου κι αυτά που έχω πετύχει. Μια περήφανη στιγμή για μένα, ήταν όταν ανέβηκα στη σκηνή για πρώτη φορά με τη μάσκα μου. Ήταν η στιγμή που ένιωσα ότι ο κόσμος μπορεί να συνδεθεί μ’ αυτό που κάνω – τη μουσική μου – και το κρίνει, χωρίς να επηρεάζεται από οτιδήποτε άλλο, άσχετο με τη μουσική.

Σταυριάνα Αστραδενή (@stavriana_astradeni)
performer

Προσπαθώ, όπως και άλλα άτομα, να δημιουργήσω χώρο στο κόσμο της μόδας. Θεωρώ ότι το body positivity πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις εκφάνσεις σωμάτων και διαφορετικοτήτων και να μην καθορίζεται από αυτό που θεωρείται κάθε φορά κοινωνικά αποδεκτό. Δουλεύοντας από τα 15 μου χρόνια, συνάντησα πολλές αντιξοότητες αλλά χαίρομαι που αυτό σιγά σιγά αρχίζει και μεταβάλλεται και υπάρχει ένα μικρό άνοιγμα στον χώρο.

Η στιγμή της queer υπερηφάνειας για εμένα είναι άρνησή μας να ντραπούμε, κάθε φορά που το βλέμμα του άλλου πέφτει πάνω μας. Πιστεύω, πως πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας και να δικεδκικούμε μέσω αυτού. Κάτι που ενώ ακούγεται τόσο εύκολο είναι στην πραγματικότητα πολύ δύσκολο. Αλλά νομίζω ότι αυτό είναι το κλειδί. Να μην προσαρμοζόμαστε σε συγκεκριμένα πρότυπα.

Αdam/Terpsichorree (@terpsichorree)
μοντέλο, perfomer 

Είχα πάντα αυτή την ανάγκη σχέσης με τη μόδα. Συχνά έπαιζα με τις Barbie της αδερφής μου και τις έντυνα με χαρτοπετσέτες. Φαντασιωνόμουν πολλές φορές τον εαυτό μου ως κάτι όμορφο, που όπως η Ναόμι Κάμπελ κατέρριψε τα στερεότυπα στη μόδα, θα κατέρριπτε στερεότυπα γύρω από τα θέματα των ταυτοτήτων. Θέλω να νιώσω η Ναόμι Κάμπελ, αλλά σε queer edition.

Δεν πιστεύω στις ταυτότητες φύλου πάνω μου, απλά νιώθω ένα ανθρώπινο πλάσμα. Μία από τις πιο περήφανες στιγμές μου ήταν όταν πήγα στις εξετάσεις του σχολείου με κιμονό. Από νωρίς κατάλαβα, πως σημασία έχει να πιστεύεις στον εαυτό σου και ότι αν θες κάτι πολύ, θα βρεις τρόπο να το πετύχεις. Όταν αντιμετωπίζουμε τους εαυτούς μας ως ίσους με όλους του άλλους, καταφέρνουμε να απομυθοποιούμε πολλά πράγματα και να αποβάλλουμε όλα τα αρνητικά στη ζωή μας.


φωτογραφίες: Spyros Rennt, styling: Γιώργος Μεσημέρης, Make up: Ελευθερία Σαββοπούλου. Η φωτογράφιση πραγματοποιήθηκε στο Villa Brown Ermou

*Καταστήματα Calvin Klein θα βρείτε στο ΤΗΕ ΜΑLL ATHENS και στο GOLDEN HALL.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!