EURO 2020: Όχι της UEFA στο φωτισμό της «Allianz Arena» στα χρώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ

22/06/2021
από

Αρνητική ήταν η απάντηση της UEFA στους φορείς της πόλης του Μονάχου για φωτισμό της «Allianz Arena» στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Το αίτημα είχε κατατεθεί για τον αγώνα Γερμανία-Ουγγαρία (23/6, 22:00, 6ος όμιλος), ως αντίδραση σε νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα στην Ουγγαρία.

«Σύμφωνα με το καταστατικό της, η UEFA είναι ένας πολιτικά και θρησκευτικά ουδέτερος οργανισμός. Δεδομένου του πολιτικού πλαισίου αυτού του αιτήματος -ενός μηνύματος που στοχεύει σε μια απόφαση που έλαβε το ουγγρικό εθνικό κοινοβούλιο- η UEFA πρέπει να το απορρίψει», απάντησε η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία.

Η UEFA «κατανοεί ότι η πρόθεση είναι να σταλεί ένα μήνυμα για την προώθηση της πολυμορφίας και της ένταξης», γι΄ αυτό αποδέχεται την ιδέα και προτείνει εναλλακτικές ημερομηνίες για το φωτισμό του σταδίου στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Έτσι, αυτό θα μπορούσε να γίνει «είτε στις 28 Ιουνίου -που είναι η Ημέρα Pride- είτε μεταξύ 3 και 9 Ιουλίου που αντιστοιχεί στην εβδομάδα της Christopher Street Day στο Μόναχο.

«Ο ρατσισμός, η ομοφοβία, ο σεξισμός και όλες οι μορφές διακρίσεων είναι ένας λεκές στις κοινωνίες μας. Και αντιπροσωπεύουν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το παιχνίδι, σήμερα. Η διακριτική συμπεριφορά το έχει μολύνει. Τόσο σε αγώνες, όσο και έξω από τα γήπεδα, αλλά και στις διαδικτυακές συζητήσεις γύρω από το άθλημα που αγαπάμε», καταλήγει η ανακοίνωση της UEFA.




Δες και αυτό!