Ο David Archuleta έκανε coming out και είναι ευγνώμων για την αγάπη

15/06/2021
από
David Archuleta
David Archuleta

Το αστέρι του American Idol, David Archuleta, περιέγραψε το μακρύ ταξίδι του για να συνδυάσει την πίστη και τη σεξουαλικότητά του σε μια ανάρτηση στο Instagram.

Ο ερμηνευτής δημοσίευσε στο Instagram μία selfie το Σάββατο που μας πέρασε και μοιράστηκε τα νέα με τον κόσμο, σε μια ανάρτηση δύο μερών. Μίλησε για το πώς οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις καθόριζαν με τα χρόνια τις αντιλήψεις του για τη σεξουαλικότητά του.

David Archuleta
David Archuleta

«Δεν ξέρω πώς να το κάνω και δεν έχω όλες τις απαντήσεις. Σας προσκαλώ απλώς να σκεφτείτε και να κάνετε χώρο, ώστε να έχετε κατανόηση και συμπόνια για τα ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα και όσα άτομα είναι μέρος αυτής της κοινότητας και προσπαθούν να βρουν αυτήν την ισορροπία με την πίστη τους, η οποία, επίσης, είναι ένα τεράστιο μέρος της ταυτότητάς τους, όπως συμβαίνει σε μένα» έγραψε.

Ο Archuleta συμμετείχε στην 7η σεζόν του American Idol, όπου και νικήθηκε από τον David Cook το 2008, ο οποίος τελικά κατέλαβε την πρώτη θέση. Από το Idol και μετά ο Archuleta κυκλοφόρησε οκτώ άλμπουμ και το bop «Crush».

Το 2011 έκανε ένα διάλειμμα από τη μουσική για να υπηρετήσει ως Morman ιεραπόστολος και η πίστη του Archuleta παραμένει ο ακρογωνιαίος λίθος της ταυτότητάς του – τόσο πολύ που ζητά από την Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών να «ακούσει» ανθρώπους που πιστεύουν και παλεύουν με τις σεξουαλικότητές τους.

«Δε νομίζω ότι πρέπει να καταλήξουμε στο ότι θα πρέπει να αποδεχτείτε είτε το ένα είτε το άλλο», λέει για τον Χριστιανισμό και την κουήρ ταυτότητα. «Για να βρω ειρήνη, στην πραγματικότητα έπρεπε να δεχτώ και τα δύο, ως αληθινά πράγματα που βιώνω και να δημιουργήσω το ποιος είμαι.»

Ο Archuleta συνέχισε να περιγράφει τα χρόνια που αφιέρωσε προσπαθώντας να καταλάβει τη διαφορετικότητά του, λέγοντας ότι πέρασε σχεδόν δύο δεκαετίες προσπαθώντας να αλλάξει τον εαυτό του. «Αντί να μισώ αυτό που έχω θεωρήσει λάθος, πρέπει να δω γιατί ο Θεός με αγάπησε για αυτό που είμαι και ότι δεν είναι μόνο η σεξουαλικότητα», γράφει.

Σημειώνει, ότι θέλει να παντρευτεί, και περιγράφει πώς κατάλαβε την ταυτότητά του. Το 2014, είπε ότι έκανε coming out ως γκέι στην οικογένειά του, αλλά αργότερα συνειδητοποίησε ότι είχε «παρόμοια συναισθήματα» τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Σε ένα σημείο, θεώρησε ότι αυτοπροσδιορίζεται ως αμφιφυλόφιλος, αλλά και ως ασεξουαλικός.

Τελικά, κατέληξε στην απλή αναγνώρισή του ως μέρος της ΛΟΑΤΚ κοινότητας. «Ήμουν ανοιχτός στον εαυτό μου και στον στενό κύκλο της οικογένειάς μου εδώ και μερικά χρόνια που δεν ήμουν σίγουρος για τη σεξουαλικότητά μου», λέει.

Μετά το δημόσιο coming out του, ο Archuleta έλαβε υποστήριξη στα σχόλια της ανάρτησής του από τους συναδέλφους του στο Idol, συμπεριλαμβανομένων των David Cook, Jordin Sparks, Brooke White, καθώς και από τον Kevin McHale και τον Leslie Jordan.




Δες και αυτό!