Ruby Rose: «Ίσως να μην είχα κάνει coming out στα δώδεκα»

14/06/2021
από
Ruby Rose, coming out
Ruby Rose

Η Ruby Rose μίλησε για το coming out της, που το έκανε σε ηλικία δώδεκα ετών και «σταυρώθηκε» από ομοφοβικούς νταήδες.

Το πρώην αστέρι του Batwoman και μία από τις πέντε διάσημες προσωπικότητες του ψηφιακού Pride του GLAMOUR, μαζί με την drag queen του Drag Race, Gottmik, θυμήθηκε πώς ήταν να όταν είχε κάνει coming out ως λεσβία όταν ήταν δώδεκα ετών. Δήλωσε, λοιπόν, ότι «μπορεί να μην το είχε κάνει τόσο μικρή» αν συνειδητοποίησε πώς θα αντιδρούσαν οι άνθρωποι στη σεξουαλικότητά της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ruby Rose (@rubyrose)

«Δεν ήξερα πώς να ζήσω χωρίς να είμαι ανοιχτή και ειλικρινής σχετικά με την ταυτότητά μου, αλλά νομίζω ότι ήμουν επίσης πολύ νέα και ίσως, αν ήμουν λίγο μεγαλύτερη,και συνειδητοποίησα πόσο ομοφοβικοί είναι οι άνθρωποι, να μην είχα κάνει coming out σε τόσο μικρή ηλικία.

«Δέχτηκα μπούλινγκ  γι’ αυτό. Βασανίστηκα. Ένιωσα σαν να σταυρώθηκα στο σχολείο και ήταν δύσκολο να είμαι το μόνο ομοφυλόφιλο άτομο σε αυτό το σχολείο.» 

Αλλά, η Ruby Rose παραδέχτηκε ότι ήταν καλό που μερικοί άνθρωποι πίστευαν ότι η σεξουαλικότητά της δεν ήταν κάτι «τόσο σοβαρό» εκείνη την εποχή. Εξήγησε ότι, από τη στιγμή που όλοι συνειδητοποίησαν τι «σημαίνει γκέι», «είχαν συνηθίσει το γεγονός» ότι το να είσαι κουήρ ήταν αναπόσπαστο μέρος της ταυτότητάς της.

Η Rose πρόσθεσε ότι η αναπαράσταση των ΛΟΑΤ+ ταυτοτήτων στην τηλεόραση ήταν ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξή της στην Αυστραλία. Μίλησε για το «L Word» την σειρά που κυκλοφόρησε όταν «ετοιμαόταν να αποφοιτήσει» και «ξαφνικά όλοι στο σχολείο ήταν γκέι.»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ruby Rose (@rubyrose)

«Πριν από το «The L Word», δεν ήξερα ότι υπήρχε κάποιο άλλο άτομο που έμοιαζε σαν εμένα και είχε τα ίδια συναισθήματα», είπε η Rose. «Μου έκανε τη ζωή βιώσιμη.» 

Η Ruby Rose είχε μιλήσει και στο παρελθόν για τον φοβερό εκφοβισμό και την κακοποίηση που αντιμετώπισε αφού έκανε coming out σε τόσο νεαρή ηλικία. Στον The Guardian τον Μάρτιο είχε πει ότι κακοποιήθηκε λεκτικά και σωματικά και αποκλείστηκε κοινωνικά από τις συμμαθήτριες και τους συμμαθητές της. Μετά το «Orange Is the New Black» μοιράστηκε ότι μερικές συμμαθήτριες έγραψαν στους τοίχους της τουαλέτας ότι «μισούμε τη Ruby», ενώ άλλες την κατηγόρησαν ότι τις κοιτάζει κρυφά στα αποδυτήρια.

Η Rose είπε ότι ήταν τόσο άσχημα που «νοσηλεύτηκε» και «έλειπε από το σχολείο για περίπου πέντε ημέρες» αφού δέχτηκε μία βίαιη επίθεση βίαια ομοφοβικούς νταήδες. Περιέγραψε πώς μια ομάδα τη χτύπησε στο κεφάλι με μεταλλικές καρέκλες και της έριξε τα πράγματα «σε ένα καφέ» μπροστά σε «περίπου πενήντα άτομα.»

«Με χτύπησαν. Κατέληξα με πληγές, μεγάλους μώλωπες, διάσειση και επίσης… τόσο πολύ τρόμο στην ψυχή σου, στο πνεύμα μου», είπε η Rose. «Είχα εκφοβιστεί πολύ, αλλά όχι σε βαθμό που να ανησυχώ για τη ζωή μου.» 




Δες και αυτό!