Η Ruby Rose νοσηλεύτηκε μετά από βάναυση ομοφοβική επίθεση ως έφηβη

05/04/2021
από
Ruby Rose
Mandatory Credit: Photo by Stewart Cook/REX/Shutterstock (9781595ay) Ruby Rose 'The Meg' film premiere, Arrivals, Los Angeles, USA - 06 Aug 2018

Η πρώην Batwoman, Ruby Rose, μίλησε για τον βίαιο εκφοβισμό κατά των γκέι, που συνήθιζε να αντιμετωπίζει ως έφηβη.

Σε μια συνέντευξη με την The Guardian, το αυστραλιανό μοντέλο και ηθοποιός μίλησε για την παιδική της ηλικία με έναν τρόπο που δεν έχει κάνει στο παρελθόν, αναφέροντας λεπτομερώς τον τρομακτικό εκφοβισμό κατά των γκέι που αντιμετώπισε μεγαλώνοντας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ruby Rose (@rubyrose)

«Μου άρεσε πολύ να είμαι με όλα τα αγόρια και έβλεπα τον εαυτό μου ως ένα από τα αγόρια», είπε στη δημοσίευση. «Για μεγάλο χρονικό διάστημα, νόμιζα ότι κάτι μου πήγε στραβά, ή ότι δεν ήμουν το φύλο που έπρεπε να είμαι», συνέχισε. «Χρειάστηκαν χρόνια, αλλά τελικά, ήρθα σε ένα σημείο, όπου είπα: «Εντάξει, νομίζω ότι είμαι πολύ ανδρόγυνη και πολύ συντονισμένη με την αρσενική μου ενέργεια».

Όταν έκανε coming out ως λεσβία στη μητέρα της σε ηλικία 12 ετών, η Rose είπε ότι η μητέρα της ήταν πλήρως υποστηρικτική, αλλά οι συμμαθήτριες/τές της δεν ήταν.

Δεχόταν προσβολές, παιδιά την απέφυγαν, τα κορίτσια την κατηγόρησαν ότι τα κοίταζε πονηρά στα αποδυτήρια και οι συμμαθητές της έγραφαν «μισούμε τη Ruby» στις τουαλέτες. «Ήταν τρομακτικό», είπε για τον εκφοβισμό που αντιμετώπισε, «Ήταν μικρές στιγμές εκφοβισμού, που με έκαναν να νιώθω ότι δεν μπορούσα να είμαι ο εαυτός μου». Αλλά δεν τελείωσε εκεί. Στην πραγματικότητα κλιμακώθηκε.

«Νοσηλεύτηκα και μετά βρισκόμουν έξω από το σχολείο για περίπου πέντε ημέρες», είπε η Rose. «Ξυλοκοπήθηκα από περίπου τέσσερα κορίτσια και ένα αγόρι μπροστά σε περίπου 50 άτομα. Με χτύπησαν στο κεφάλι με μεταλλικές καρέκλες σε μία καφετέρια, και μου πέταξαν τα πράγματα. Με χτύπησαν. Κατέληξα με πληγές, μεγάλους μώλωπες, διάσειση, και επίσης… τόση τρομοκρατία στην ψυχή, και το πνεύμα. Είχα εκφοβιστεί πολύ, αλλά όχι σε αυτόν τον βαθμό, που ανησυχούσα για τη ζωή μου.»

Εκείνη την εποχή, η Rose ήθελε να ασκήσει πιέσεις, αλλά η μητέρα της ανησυχούσε για να τραβήξει το ψυχικό τραύμα της επίθεσης και επίσης δεν είχε τα χρήματα για δικηγόρο.

Τελικά, η Rose έκανε διάλειμμα ως μοντέλο και σύντομα ξεκίνησε την υποκριτική. Αλλά η επίθεση άφησε ένα σημάδι ζωής. Λέει ότι εξακολουθεί να λαμβάνει μηνύματα από πρώην συμμαθήτριες/τές που είδαν την επίθεση να ζητούν συγγνώμη ή της λένε ότι εξακολουθούν να έχουν εφιάλτες γι’ αυτήν.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!