Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα ύψωσε τη σημαία του Pride για να δείξει την υποστήριξη και την αλληλεγγύη της στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της Ελλάδας και όλου του κόσμου.

Στην επίσημη σελίδα του στο Facebook ανέβηκε η φωτογραφία με τησημαία του Pride του έχει τοποθετηθεί στην πρόσοψη του κτιρίου επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας.

Στη λεζάντα αναφέρουν τα εξής:

“Υψώνουμε τη σημαία υπερηφάνειας αυτόν τον μήνα προς υποστήριξη και αλληλεγγύη στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στην Ελλάδα και παντού στον κόσμο, γιορτάζοντας την ποικιλομορφία, την ανθεκτικότητα και τη συνεισφορά της. Δεσμευόμαστε για ένα περισσότερο δίκαιο και ισότιμο μέλλον. #Pride2021” 

Tην πρώτη του μήνα Αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα έγραψε στο Facebook:
«Σε αυτή την πρώτη μέρα του #Pride2021, η Αμερικανική Πρεσβεία και το Προξενείο στην Ελλάδα γιορτάζουν τις συνεισφορές των μελών της #LGBTQI+ κοινότητας στο έθνος μας. Αναγνωρίζουμε ότι πρέπει να σημειώσουμε πρόοδο και δεσμευόμαστε να τερματίσουμε τη βία, τις διακρίσεις και το στίγμα κατά των LGBTQI+ προσώπων παγκοσμίως.»

Αντίστοιχα και το Αμερικανικό Γενικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη ύψωσε τη σημαία του Pride για να δείξει την αλληλεγγύη στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της πόλης, της Ελλάδας και σε όλον τον κόσμο.

To Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη ύψωσε τη σημαία του Pride