Λεσβιοφοβία και άγιος ο Θεός

20/05/2021

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που με αφορμή την IDAHOBIT έσπευσαν να σχολιάσουν (αρνητικά) την ύπαρξη όλων αυτών των όρων που αναφέρονται στη βία που υφίσταται η ΛΟΑΤ+ ταυτότητα (ομοφοβία, τρανσφοβία, αμφιφοβία και πάει λέγοντας).

Αυτό, όμως, που αδυνατούν να καταλάβουν είναι ότι ο κάθε όρος αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη μορφή βίας, η οποία φέρνει τα δικά της “μοναδικά” χαρακτηριστικά.

Δείτε για παράδειγμα αυτό το κείμενο που δημοσιεύτηκε στις 15/5 από του zougla.gr, με τίτλο: «Και “μπαμπάς” η λεσβία πρωθυπουργός της Σερβίας».

Αναφερόμενο σε μια παλιά είδηση, ο συντάκτης του κειμένου αναφέρεται στη λεσβιακή ταυτότητα της πρωθυπουργού της Σερβίας με όρους που “βρωμούν” τόσο ομοφοβία όσο και μισογυνισμό. Χαρακτηριστικά, αναφέρει:

«Πρωθυπουργός της Σερβίας είναι γυναίκα. Το αγοροκόριτσο στο όνομα Άνα Μπρνάμπιτς. Το «αντράκι». Όχι κάποια «Σίσυ», μια «αδελφωλεσβία» που έχει στην πλάκα τους άνδρες, και ανταλλάσσει κραγιόν με την γκόμενα και την άλλη στιγμή πάει με αρσενικό. Η πρωθυπουργίνα είναι καραμπινάτη λεσβία, της κατηγορίας των Σαπφιστριών, κι όταν ξαπλώνει με γυναίκα τα καταφέρει να φτάσουν και οι δυο τους σε ταυτόχρονο οργασμό».

«Με εξωσωματική η 43χρονη Τζούρτζιτς έγινε μαμά σε αγοράκι και το γεγονός είχε ανακοινωθεί επίσημα από το γραφείο της πρωθυπουργού- του ‘’μπαμπά’’».

Πείτε μου, λοιπόν, ποιος όρος είναι καλύτερος για να περιγράψει όλες αυτές τις κακοποιητικές φράσεις, πέρα από τη “λεσβιοφοβία”;

Ναι υπάρχει κι αυτή η λέξη (σ.σ. ευτυχώς)!

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!