Συγγνώμη αναγκάστηκε να ζητήσει το London Pride για τα λεσβιοφοβικά σχόλια που ήρθαν στο φως πριν από έναν χρόνο.

Τον Μάρτιο του 2021 η Sinitta, τραγουδίστρια και πρώην τακτικό μέλος του Pride στο Λονδίνο, αποκάλυψε ότι η «εμπειρία της Pride» ήταν άσχημη μετά από κακοποιητικά σχόλια που δέχθηκε.

Δήλωσε πώς άκουσε από ένα μέλος της διοργάνωσης να λέει: «Δεν θέλουμε τις τριχωτές λεσβίες να μυρίζουν πάνω της, έτσι δεν είναι;»

«Σοκαρίστηκα», συνέχισε η Sinitta. «Αυτή είναι μία συνάντηση για το Pride… πώς μπορεί να είναι αυτή η γνώμη ή η στάση κάποιου;»

Η Sinitta μίλησε σε ένα πάνελ για το μέλλον του Pride στο Λονδίνο, εν μέσω αναφορών για ρατσισμό και εκφοβισμό και μετά την παραίτηση του συμβουλίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Τα πέντε υψηλότερα μέλη της διοργάνωσης, συμπεριλαμβανομένων των συμπροέδρων της, παραιτήθηκαν μετά από σκάνδαλο για ρατσισμό.

Σχεδόν ακριβώς ένα χρόνο αργότερα, η οργάνωση αναγνώρισε το λεσβιοφοβικό σχόλιο σε μια ανοιχτή επιστολή προς την εκδότρια του Diva, Linda Riley.

Το Pride είπε ότι είχε ξεκινήσει εσωτερική έρευνα σχετικά με το σχόλιο και πρόσθεσε: «Η διοργάνωση επιθυμεί να ζητήσει ανεπιφύλακτα συγγνώμη για το πλήγμα και την προσβολή που προκλήθηκε. Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι οι απόψεις που εκφράστηκαν δεν ήταν και δεν είναι αυτές της οργάνωσης.»

«Το συγκεκριμένο άτομο παραιτήθηκε από τη θέση του και ζήτησε συγγνώμη από το άτομο που έπληξε.»

Ο οργανισμός σημείωσε ότι η νέα ομάδα ακολουθεί, «πολιτική μηδενικής ανοχής για ανάρμοστη συμπεριφορά» και νέο κώδικα συμπεριφοράς.

«Υπάρχουν ακόμη πολλά να κάνουμε πριν μπορέσουμε να πούμε ότι πετύχαμε τους στόχους μας. Το Pride πρέπει να προσφέρει ένα ασφαλές, φιλόξενο περιβάλλον με σεβασμό.»

«Το να παραμένουμε πιστ@ στις αξίες μας είναι ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσουμε την προσφορά μας στην κοινότητά μας και να αποτελέσουμε το παράδειγμα που θα θέλουν να ακολουθήσουν και άλλοι».