Η (συγκινητική) ανάρτηση για τους μπαμπάδες του που χάθηκαν από AIDS

292

Μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του AIDS Memorial έγινε viral και προκάλεσε πολλά σχόλια και κοινοποιήσεις στο Instagram και στο Facebook.

Η ανάρτησε έγινε από τον Noel Arce (@elevatormusiiic), ο οποίος είναι γκέι και ζει στη Νέα Υόρκη. Η φωτογραφία που ανέβασε δείχνει αυτόν και τα δύο αδέλφια του στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μαζί με τους δύο άντρες που τους μεγάλωσαν για περίπου έξι χρόνια.

“Αυτοί είναι οι μπαμπάδες μου, Louis Arce (αριστερά) (1 Νοεμβρίου 1946 – 23 Ιουνίου 1994) και Steven J. Koceja (δεξιά) (21 Αυγούστου 1962 – 18 Ιουνίου 1994), που και οι δύο πέθαναν από AIDS”.

“Εγώ βρίσκομαι στα δεξιά, ο αδερφός μου Joey είναι στα αριστερά και ο Angel, στο κέντρο. Βρεθήκαμε μαζί το 1988, αφού ήμασταν σε ανάδοχο σπίτι. Και ενώ δεν ήμασταν νόμιμα δικοί τους μέχρι το 1993, ήταν ακόμα μπαμπάδες μας. Ήμασταν δικοί τους και ήταν δικοί μας”.

“Δεν περάσαμε πολύ καιρό με τον Louis και τον Steven. Δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να δουν τους άντρες που είμαστε σήμερα, αλλά μας φρόντισαν πολύ και μας έδωσαν μια ζωή που δεν θα γνωρίζαμε διαφορετικά. Είναι απίστευτο που, μετά από τόσα χρόνια, μπορώ ακόμη να νιώσω το πώς είναι να σ΄αγαπούν τόσο πολύ”.

“Ο πατέρας μου, Louis, ήταν κοινωνικός λειτουργός, ακτιβιστής και διευθυντής για τα διαμερίσματα του Manhattan Valley. Ήταν υπεύθυνος για να διασφαλίσει στέγαση για άτομα που ζουν με HIV / AIDS. Το 1994, έλαβε ένα Χρυσό Βραβείο από το NYC @bailey_house για τον ακτιβισμό του και την εργασία του στην HIV / AIDS κοινότητα”.

“Λίγα είναι γνωστά για τον πατέρα μου, τον Steven. Μερικές φορές, ορκίζομαι ότι οι αναμνήσεις μου είναι σαν τρένο. Γίνονται μικρότερες καθώς απομακρύνονται. Αλλά μπορώ να πω αυτό: Είναι δύσκολο να φανταστούμε πώς θα ήταν η ζωή μας χωρίς αυτούς”.

“Τους σκέφτομαι συχνά. Και ως γκέι άντρας, αναρωτιέμαι πώς πρέπει να ήταν για αυτούς. Πώς να ένιωθαν. Να είσαι τόσο δυνατοί. Αλλά κυρίως αναρωτιέμαι αν κοιτάζουν ποτέ εμένα και τους αδελφούς μου και τον κόσμο και σκέφτονται: ουάου, είμαστε περήφανοι! “

Εκατοντάδες σχολίασαν την ανάρτηση, ευχαριστώντας τον Noel που μοιράστηκε τις αναμνήσεις του.