Δεν ήθελαν να χωρίσουν τα αδέρφια μεταξύ τους και αποφάσισαν να τα πάρουν όλα σπίτι

30

Για τον Steve και τον Rob, ένα ζευγάρι απ΄το Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ, η απόφαση να παιδοθετήσουν και τα έξι αδέρφια που έψαχναν οικογένεια πάρθηκε γρήγορα. Ήταν κάτι που απλά ήξεραν ότι έπρεπε να κάνουν.

Αφού τα παιδιά πέρασαν 5 χρόνια σε ανάδοχες οικογένειες, το ζευγάρι – που είναι μαζί για σχεδόν δύο δεκαετίες – ήταν σε θέση να τους προσφέρει ένα ζεστό σπιτικό. Τον περασμένο, μάλιστα, Μάιο η αίτηση τους για να αναλάβουν την κηδεμονία τους έγινε δεκτή.

Steve & Rob

“Μάθαμε για τα παιδιά αυτά το 2018”, δήλωσε ο Rob στη εφημερίδα Τοday. “Είδαμε τη φωτογραφία τους και τα ερωτευτήκαμε αμέσως. Τόσα πολλά αδέρφια έχουν χωρίσει, γιατί αρκετές οικογένειες θέλουν μόνο τα νεότερα παιδιά. Εμείς καταλάβαμε πως πρέπει να μείνουν μαζί”.

Ο 14χρονος Carlos, 13χρονη Guadalupe, η 12χρονη Maria, η 10χρονη Selena,  ο 9χρονος Νasa κι ο 7χρονος Μax πήγαν να μείνουν δοκιμαστικά με τον Steve και τον Rob, τον Ιούλιο του 2018.

“Μετά την πρώτη εβδομάδα, ρωτούσαν αν μπορούσαν να μείνουν μαζί μας για πάντα”, ανέφερε ο Steve. “Πήγαμε στο πάρκο και στον ζωολογικό κήπο. Παίξαμε στην αυλή. “

“Ήταν κάτι πρωτόγνωρο γι΄αυτά”, πρόσθεσε. “Η διασκέδαση ήταν κάτι καινούριο”.

Μετά την επίσημη αποφαση της παιδοθεσίας, τα παιδιά αισθάνθηκαν τεράστια ανακούφιση.

“Έχουν απογοητευτεί τόσες φορές απ΄τους μεγάλους και ήταν αρκετά ανήσυχα.”

Ενώ ο Steve και ο Rob αρχικά ανησυχούσαν για τον Carlos και για το πώς ως έφηβος, θα προσαρμοζόταν με δυο γονείς του ίδιου φύλου, ήρθαν αντιμέτωποι με μια ευχάριστη έκπληξη.

“Σκεφτήκαμε ότι ο Carlos ήταν έφηβος και μπορεί να ήταν δύσκολο γι΄αυτόν. Αλλά δεν τον ενόχλησε καθόλου”, είπε ο Steve.

“Τη νύχτα μετά την απόφαση της παιδοθεσίας, ο 7χρονος Max μάς ρώτησε: ‘Είμαι υιοθετημένος;’. Του απαντήσαμε θετικά. Στη συνέχεια μας είπε: ‘Αυτο δεν μπορεί να αλλάξει έτσι; Τώρα έχω μια πραγματική οικογένεια'”.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!