Αύγουστος Κορτώ: «Ο άντρας μου και το σκυλί μου είναι όλη η ομορφιά που λαχτάρησα ποτέ»

08/04/2021
από

Συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! και τη Φανή Πλατσατούρα έδωσε ο Αύγουστος Κορτώ. Ο αγαπημένος συγγραφέας μίλησε για τη ζωή του και τον σύντροφό του ενώ σχολίασε και τη δήλωση περί «επαγγελματιών ομοφυλοφίλων».

Έχεις επιλέξει εδώ και χρόνια να ζεις μια ελεύθερη ζωή, χωρίς σκελετούς κρυμμένους στην ντουλάπα. Αυτό τι προσωπικό κόστος έχει;

Το κόστος τού να κουβαληθούν σε μια ανάρτηση μου δέκα ή πενήντα ή και εκατό ομοφοβικοί και να αποπατήσουν λεκτικά με χολωμένα σχόλια είναι απείρως μικρό – αμελητέρο – σε σύγκριση με την ελευθερία της έκφρασης και της ζωής, με τους χιλιάδες ανθρώπους που έχω στο πλευρό μου να μου δείχνουν την αγάπη και την υποστήριξη τους.

Άρα σήμερα ζεις τη ζωή που θέλεις;

Σήμερα ξυπνώ, βλέπω τον άντρα μου και το σκυλί μου και αυτή είναι όλη η ομορφιά που λαχτάρισα ποτέ, που ξεπερνά και τα πιο τρελά νεανικά μου όνειρα.

Κάποια στιγμή είχατε εκφράσει την επιθυμία να υιοθετήσετε ένα παιδί. Έχετε ξεκινήσει διαδικασίες; Και αν ναι, πού «κολλάει» το ζήτημα;

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, μόνον ο ένας απ’ τους δύο μας μπορεί να είναι επισήμως πατέρας – ο άλλος είναι μπέιμπι σίτερ. Ας σοβαρευτεί το κράτος και βλέπουμε.

Τι θαυμάζεις στον Τάσο;

Θαυμάζω τον άντρα μου για τις αντοχές του, την αστείρευτη καλοσύνη του, την τρυφερότητα και την ευλογία της αγάπης του.

Στον αντίποδα, ακούστηκαν πρόσφατα φράσεις όπως «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι». Αν είχες μπροστά σου όσους έχουν παρόμοιες πεποιθήσεις, τις θα τους απαντούσες;

Όσοι πιστεύουν ότι η ομοφυλοφιλία σού εξασφαλίζει εν λευκώ πλεονεκτήματα ή απεναντίας ότι είναι μια επιβλαβής – και ενδεχομένως κολλητική – διαταραχή είναι απολύτως νυχτωμένοι ή παρερμηνεύουν εσκεμμένα και κακόβουλα την πραγματικότητα. Δεν ανοίγω διάλογο με τέτοιους ανθρώπους, δεν έχει νόημα – κι ούτε έχω την όρεξη ή το σθένος να τους διαφωτίσω. Η ιστορία θα τους κρίνει καταπώς τους αρμόζει.




Δες και αυτό!