Ο πρώην αστέρας της γκέι πορνογραφίας Philipp Tanzer είναι υποψήφιος στο ακροδεξιό πολιτικό κόμμα που αντιτίθεται σθεναρά σε οποιαδήποτε πρόοδο στα δικαιώματα των ΛΟΑΤ+ ατόμων.

Logan McCree, Philipp Tanzer
Logan McCree, Philipp Tanzer

Ο Tanzer, επίσης γνωστός με το όνομα Logan McCree, αυτοπροσδιοριζόταν ως γκέι μέχρι τα 32 του. Στη συνέχεια, παραιτήθηκε από τη σεξουαλικότητά του, και έκανε σχέση με μια γυναίκα.

Σήμερα, σε ηλικία 43 ετών, ο Tanzer ζει στα Χάιλαντς της Σκωτίας, όπου ελπίζει να κερδίσει έδρα στις εκλογές της Σκωτίας τον Μάιο.

Μιλώντας πριν από τις εκλογές, ο Tanzer είπε ότι είχε μια «αρνητική άποψη» για τη βιομηχανία πορνό πριν ξεκινήσει την καριέρα του, ως Logan McCree, αλλά υπέγραψε επειδή «χρειαζόταν τα χρήματα».

«Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους κατεβαίνω με το Σκωτσέζικο Οικογενειακό Κόμμα ήταν η εμπειρία μου και το να βοηθήσω τους ανθρώπους να μάθουν από αυτό», δήλωσε ο Tanzer, σύμφωνα με τη Daily Mail.

«Το πορνό δεν είναι πρόβλημα των ανδρών. Τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια καταναλώνουν πορνογραφία και υποφέρουν εξίσου από την επίδρασή της.

«Όταν ήμουν νεότερος δεν ήμουν ξεκάθαρος για το τι δρόμο θα ακολουθούσα. Με ώθησαν να προσδιορίσω τον εαυτό μου ως κάτι που δεν ήμουν, σε ηλικία των 32.»

Πρόσθεσε: «Το Σκοτσέζικο Οικογενειακό Κόμμα αντιπροσωπεύει καλύτερα τις απόψεις μου για τη ζωή και την κοινωνία».

Πιστεύει ότι τα σχολεία «επιβάλουν» τον «LGBT + τρόπο ζωής» στα παιδιά

Ο Μάρτιο σε ζωντανή μετάδοση του κόμματος, ο Tanzer επέμεινε ότι δεν ισχύει ότι μισεί ή ότι δε σέβεται την LGBT+ κοινότητα.

«Ήμουν ένας γκέι ηθοποιός πορνό και ξέρω για τους αγώνες και τη σύγχυση της ενηλικίωσής μου, δεν είμαι σίγουρος για τη σεξουαλικότητά μου, και την ταυτότητά μου», είπε ο Tanzer.

Είπε ότι υποστηρίζει πλήρως τη στάση του κόμματος σχετικά με την «απομάκρυνση των ομοφυλοφίλων και την επιβεβαίωση της κακοποίησης από το σχολείο» και ισχυρίστηκε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου «επιβάλει τον τρόπο ζωής των LGBT + και την πορνογραφία στα παιδιά».

Ο Tanzer συνέχισε να ισχυρίζεται ότι «δεν είναι σε καμία περίπτωση» σωστό να επιβεβαιώνουμε την ταυτότητα των ΛΟΑΤ+ ατόμων και είπε ότι ώθησε τον εαυτό του να γνωρίσει γυναίκες, επειδή ένιωθε ότι κάτι έλειπε στη ζωή του.

Το Σκοτσέζικο Οικογενειακό Κόμμα είναι ένα αντι-φεμινιστικό, και αντι-ΛΟΑΤ+ πολιτικό κόμμα που υποστηρίζει ότι τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν από μια «μαμά και έναν μπαμπά», ώστε να μπορούν να έχουν ανδρικά και θηλυκά πρότυπα.

Ισχυρίζεται, επίσης, ότι το χάσμα στις αμοιβές μεταξύ των φύλων υπάρχει μόνο επειδή οι άνδρες «κάνουν λιγότερα διαλείμματα σταδιοδρομίας» και είναι πρόθυμοι να κάνουν «πιο επικίνδυνες δουλειές», ενώ οι γυναίκες «συχνά θέλουν να αφιερωθούν περισσότερο στην οικογενειακή ζωή».

Το Σκοτσέζικο Οικογενειακό Κόμμα αντιτίθεται στη νομοθεσία για εγκλήματα μίσους και είναι επίσης κατά της απαγόρευσης της θεραπείας μεταστροφής, πιστεύοντας ότι οι ΛΟΑΤ+ άνθρωποι θα πρέπει να επιτρέπεται να επιλέγουν να υποστούν την ψευδο-επιστημονική και επιβλαβής αυτή πρακτική.

Ο Tanzer εργάστηκε ως πορνοστάρ για στούντιο υψηλού προφίλ, όπως το Raging Stallion, για τρία χρόνια, προτού τα παρατήρει για να γίνει «ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ανδρών» στη Σκωτία.

Πριν από την εκλογή του, ο Tanzer αποτέλεσε αντικείμενο 24-λεπτού ντοκιμαντέρ του BBC το 2020, στο οποίο ισχυρίστηκε ότι «συνεχώς τον ανάγκαζαν σε σιωπή» – παρά το γεγονός ότι του δόθηκε ένα ολόκληρο ντοκιμαντέρ για να μεταδώσει τις απόψεις του.