«LGBTQI+ Voice Up»: Ανάδειξε τα θέματα που απασχολούν τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στην Ελλάδα

07/04/2021
από
Voice Up LGBTQI+ Project Greece
Voice Up LGBTQI+ Project Greece

Ποια ζητήματα απασχολούν τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στη χώρα μας; Σε ποιους τομείς θεωρείς ότι υστερεί η Ελλάδα στα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες; Ποιο είναι το μήνυμα, που θα ήθελες να μοιραστείς;

Το LGBTQI+ Voice Up: Project Greece” σε καλεί να συμπληρώσεις ένα γρήγορο ερωτηματολόγιο για την ανάδειξη των βασικών ζητημάτων που απασχολούν τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στην Ελλάδα, με σκοπό την περαιτέρω προβολή τους (μέσω βίντεο, συνεντεύξεων συζητήσεων, αφιερωμάτων, podcast, κ.α.).

Το λογότυπο του έργου για το πρόγραμμα Voice Up

Για να συμπληρώσεις το ερωτηματολόγιο μπες στο voiceup.avmag.gr ή κάνε κλικ εδώ (η λέξη “εδώ” είναι σύνδεσμος, που σε οδηγεί στο site του έργου, όπου βρίσκεται το ερωτηματολόγιο).

Tο site και το ερωτηματολόγιο είναι προσβάσιμα για άτομα με αναπηρία, ενώ το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο.

Το “LGBTQI+ Voice Up: Project Greece” υλοποιείται από τη Homo Evolution, σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον Δρ. Χάρη Κούντουρο, υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα:

«Ο αγώνας για καταπολέμηση των διακρίσεων και κατάκτηση της ισότητας περνά μέσα από την ορθή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από τις υπάρχουσες διακρίσεις, με στόχο κάθε πολίτης να γίνει αρωγός σε αυτόν τον αγώνα. Το έργο “LGBTQI+ Voice Up: Project Greece” αποσκοπεί ακριβώς στο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει όχι μόνο την LGBTQI+ κοινότητα, αλλά ολόκληρή την ελληνική κοινωνία σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και αντίστοιχα για τις διεκδικήσεις της κοινότητας. Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα εύχεται καλή επιτυχία στο “LGBTQI+ Voice Up: Project Greece” και επαναβεβαιώνει την στήριξη του σε κάθε προσπάθεια που στόχο έχει να προωθήσει τις αρχές και τις αξίες που στις οποίες βασίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση όπως αυτές αναφέρονται στις Συνθήκες και συγκεκριμένα τις αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων».


Λίγα λόγια για το έργο:

Το “LGBTQI+ Voice Up: Project Greece” στοχεύει στην ενδυνάμωση της φωνής της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και στην ευαισθητοποίηση, σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, αναδεικνύοντας τον ρόλο και τη συμβολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως ισχυρό της σύμμαχο σ’ αυτήν την προσπάθεια.

Το “LGBTQI+ Voice Up: Project Greece” υλοποιείται από τη Homo Evolution με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την περίοδο 2021-2022 (οι φράσεις “Homo Evolution”, “Ευρωπαϊκής Ένωσης” και “Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” που προηγήθηκαν είναι σύνδεσμοι που θα σε οδηγήσουν στις αντίστοιχες σελίδες).

Ο σχεδιασμός του έργου προβλέπει δημοκρατικές διαδικασίες ανοιχτής ψηφοφορίας, με σκοπό την ανάδειξη των βασικών ζητημάτων που απασχολούν τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα του σήμερα. Παράλληλα, προβλέπεται η δημιουργία ομάδων συμπερίληψης με τη μορφή focus-groups. Βασικός στόχος είναι η εξασφάλιση ασφαλούς και επαρκούς χώρου έκφρασης για την ενεργό επικοινωνία των καίριων ζητημάτων, που απασχολούν ειδικά τις μικρότερες ομάδες εντός της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, που συχνά υποεκπροσωπούνται. Θα ακολουθήσει μία σειρά από βίντεο και συζητήσεις μέσω podcast, για κάθε μία θεματική που θα αναδειχθεί τόσο από την ψηφοφορία όσο και από τα focus-groups.

Παράλληλα, το έργο στοχεύει στην ενημέρωση της Ελληνικής ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, των ακτιβιστικών ομάδων, των οργανώσεων που ασχολούνται με τα ΛΟΑΤΚΙ+ και τα ανθρώπινα δικαιώματα εν γένει, αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας των πολιτών, σχετικά με τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η αξιοποίηση των νομικών και πολιτικών πρωτοβουλιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και η ανάδειξη των καλών πρακτικών άλλων Ευρωπαϊκών χωρών σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, σε σχέση με τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, βρίσκονται στο επίκεντρο του έργου.

Τέλος, το “LGBTQI+ Voice Up: Project Greece” ενισχύει τη διάδοση των δραστηριοτήτων των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πάνω σε ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό για ένα περισσότερο δημοκρατικό μέλλον της Ευρωπαϊκής κοινωνίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μέσω της ανάδειξης των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, που ζουν στην Ελλάδα σήμερα και της μετέπειτα ενημέρωσης της κοινωνίας των πολιτών, ενισχύεται στην πράξη η ιδιότητα του ενεργού πολίτη, ενώ δημιουργούνται οι συνθήκες, που προάγουν τον διάλογο και τον σεβασμό. Ελπίζουμε, οι δράσεις και τα αποτελέσματα του έργου μακροπρόθεσμα να λειτουργήσουν ως ανάχωμα στην οπισθοδρόμηση που παρατηρείται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόσο σχετικά με τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα όσο και με τα ανθρώπινα δικαιώματα γενικότερα.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!