Η Cher πιστεύει ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποτροπή του βάναυσου θανάτου του George Floyd αν ήταν εκεί.

Ο George Floyd, θυμίζουμε ότι ήταν Μαύρος, που δολοφονήθηκε στη Μιννεάπολις της Μινεσότα, στις 25 Μαΐου 2020, όταν ο λευκός αστυνομικός, Derek Chauvin, γόνασε στο λαιμό του, για περισσότερο από εννέα λεπτά. Ο Chauvin βρίσκεται επί του παρόντος σε δίκη, αφού κατηγορήθηκε για δολοφονία στην υπόθεση. Γράφοντας στο Twitter, η Cher είπε ότι πιστεύει ότι θα μπορούσε να «βοηθήσει» αν ήταν εκεί, όταν πέθανε ο Floyd.

«Μιλούσα με τη μαμά και είπε: «Παρακολούθησα τη δίκη του αστυνομικού που σκότωσε τον George Floyd και έκλαψα», είπε η Cher.

«Είπα «Μαμά, ξέρω ότι θα ακουστεί ΤΡΕΛΟ, αλλά… συνέχισα να το σκέφτομαι… ίσως αν ήμουν εκεί… να μπορούσα να βοηθήσω», πρόσθεσε.

Σε ένα δεύτερο tweet, είπε ότι οι λευκοί «δεν μπορούν πλέον να στέκονται στην άκρη» και πρέπει να γίνουν ενεργά αντιρατσίστριες/στές. Προέτρεψε τις/τους φανς της να «στέκονται με αλληλεγγύη» στα Μαύρα άτομα.

Διχασμός στα social

Η τραγουδίστρια “Believe” έχει διχάσει την κοινή γνώμη στα κοινωνικά μέσα με τις δημοσιεύσεις της. Ενώ μερικά άτομα επαίνεσαν την Cher για το ότι είχε «συμπόνια», άλλα άτομα την κατηγόρησαν ότι κάνει τον «λευκό σωτήρα» και άλλα της ζήτησαν απλά να «σταματήσει να μιλάει».

Τα σχόλια της Cher έρχονται λίγες μόνο ημέρες μετά την έναρξη της δίκης για τον φόνο του Chauvin. Κατηγορείται για δολοφονία δεύτερου και τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία του George Floyd. Ο Chauvin έχει δηλώσει ότι δεν είναι ένοχος για τις κατηγορίες δολοφονίας, ενώ η ομάδα των δικηγόρων του υποστήριξε ότι έκανε αυτό που είχε εκπαιδευτεί να κάνει. Η Jena Scurry, αποστολέας έκτακτης ανάγκης, είπε στο δικαστήριο ότι νόμιζε ότι η ροή βίντεο είχε παγώσει, όταν είδε το βίντεο από το θάνατο του Floyd, λόγω του συγκλονιστικού χρόνου που πέρασε κι ο Chauvin πίεζε το γόνατό του στο λαιμό του. Ο Donald Williams, ένας περαστικός μάρτυρας, κατέθεσε επίσης στο δικαστήριο, λέγοντας ότι κάλεσε το 911, επειδή πίστευε ότι ο Floyd είχε σκοτωθεί.

Τελικά, η Cher ζήτησε συγγνώμη

Το εν λόγω tweet έχει πλέον διαγραφεί από το προφίλ της και η ίδια ζητά συγγνώμη.

Η Cher απάντησε με ένα επόμενο tweet ως εξής:

«Σκέφτηκα ότι ορισμένα άτομα δε θα καταλάβαιναν, ή δε θα πίστευαν ότι μία διασκεδάστρια θα μπορούσε να έχει ειλικρινή αισθήματα για έναν άνθρωπο, που υποφέρει και πεθαίνει, ακόμα κι αν το δείχνει μόνο η τηλεόραση. Δε γνωρίζετε τι έχω κάνει, ποια είμαι, ή τι πιστεύω. Μπορώ και έχω βοηθήσει και θα βοηθήσω.»

Όμως, τελικά, παραδέχτηκε ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν και ζήτησε συγνώμη από τους ανθρώπους που ένιωσαν ότι προσβλήθηκαν:

«Μόλις έκλεισα το τηλέφωνο με τη φίλη μου Karen. Της είπα τι συνέβη, και συνειδητοποίησα ότι μπορείς να εκνευρίσεις τους ανθρώπους, και να τους πληγώσεις, αν δε γνωρίζεις ότι κάτι δεν αρμόζει να το πεις. Γνωρίζω ότι ο κόσμος απολογείται, όταν είναι σε δύσκολη κατάσταση όμως, ορκίζομαι στον Θεό, λυπάμαι πραγματικά αν αναστάτωσα οποιοδήποτε άτομο από την κοινότητα των Μαύρων.»