Η Cher μιλάει ξανά για τα τρανς δικαιώματα στις ΗΠΑ

87
Σε συνέντευξή της για την προώθηση του νέου της Χριστουγεννιάτικου άλμπουμ, η Cher εξέφρασε την ανησυχία της για τα πολλαπλά αντί-τρανς νομοσχέδια, που έχουν εισαχθεί φέτος στις ΗΠΑ.

«Προσπαθούν να περάσουν πάνω από 500 τέτοια νομοσχέδια», είπε στο The Guardian.

Στην πραγματικότητα, η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών έχει καταγράψει 501 αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχέδια, μερικά από αυτά έχουν ήδη ψηφιστεί σε νόμους, σε όλες τις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια του 2023.

«Ήμουν με δύο τρανς κορίτσι τις προάλλες – και φυσικά με το παιδί μου», συνέχισε η Cher, αναφερόμενο στον γιο της Chaz Bono, ο οποίος είναι τρανς. «Τους έλεγα: “Πρέπει να μείνουμε ενωμένα”. Δεν ξέρω ποιο είναι το τελικό σχέδιό τους για τα τρανς άτομα. Δεν τους εμπιστεύομαι καθόλου».

Η Cher, μια μακροχρόνια σύμμαχος της ΛΟΑΚΤΙ+ κοινότητας και φυσικά ένα γκέι icon, έχει μιλήσει ανοιχτά για τη δυσκολία της να διαχειριστεί αρχικά, την τρανς ταυτότητα του γιου της.

«Νομίζω ότι κυρίως έχει να κάνει με τον φόβο. Αναρωτιόμουν ποιο θα είναι αυτό το νέο άτομο. Γιατί ξέρω ποιος είναι τώρα, αλλά τότε σκεφτόμουν αν θα τον χάσω», είχε πει στο PrideSource το 2018.

Από το 2008 που έκανε coming out ο γιος της, η Cher δεν έχει σταματήσει να τον υπερασπίζεται και να απαντάει στα τρανσφοβικά σχόλια. Έτσι είχε κάνει και σε συνέντευξή της στην Ellen το 2011. «Αν κάποιος έχει τόση εχθρικότητα, δεν νομίζω ότι μπορώ να του πω κάτι για να αλλάξω αυτά τα συναισθήματα», είπε.

«Αυτά είναι συναισθήματα έχθρας και φόβου, και δεν νομίζω ότι έχω τις μαγικές λέξεις που θα κάνουν κάποιον να νιώσει άνετα και να μην τρομάζει βλέποντας τον γιο μου να χορεύει στο γα****νο Dancing With the Stars».

Η γνωστή τραγουδίστρια εξέφρασε επίσης τον φόβο της σε περίπτωση που βγει ξανά ο Donald Trump. «Παραλίγο να βγάλω έλκος την προηγούμενη φορά. Αν ξανακερδίσει, θα φύγω από τη χώρα», είπε στο The Guardian.