Μία νομοθέτης της Νεβάδας έκανε coming out περήφανα ως πανσέξουαλ κατά τη διάρκεια Συνέλευσης σε μια δυνατή ομιλία της την Πέμπτη (25 Μαρτίου), που αφιερωμένη στους θρίαμβους του κράτους για τα ΛΟΑΤ+ δικαιώματα.

Η βουλεύτρια Sarah Peters μίλησε κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Ενημέρωσης για την Υγεία των ΛΟΑΤ+ αναφερόμενη στα τεράστια άλματα που έκανε το κράτος στα κουήρ δικαιώματα.

Η εκπρόσωπος της περιφέρειας 24, που καλύπτει μέρος της κομητείας Washoe, είπε: «Την τελευταία δεκαετία έχει σημειωθεί πρωτοφανής πρόοδος στο να γίνει[το κράτος] ένα πιο δίκαιο σπίτι για τα ΛΟΑΤ και τα κουήρ άτομα.»

Η Peters υπενθύμισε πώς η πολιτεία έχει επιδιώξει να στηρίξει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ+ ατόμων στο σύνταγμά της, ωστόσο, σημείωσε ότι «οι ΛΟΑΤ+ άνθρωποι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν εμπόδια και διακρίσεις στην καθημερινή ζωή», μια πραγματικότητα που επηρεάζει βαθιά την υγεία των κουήρ ανθρώπων.

Καθώς επαινούσε τις/τους αξιωματούχους υγείας και τις/τους υπευθύνους λήψης αποφάσεων, που εργάζονται για να καταλάβουν πώς η πανδημία έχει χτυπήσει την κουήρ κοινότητα, δήλωσε:

«Σήμερα, ως μια πανσεξουαλική, cisgender γυναίκα, μιλώ για τη δικαιοσύνη και υπενθυμίζω να συμπεριληφθούμε στην ΛΟΑΤ+ κοινότητα, καθώς εργαζόμαστε για να κάνουμε τη Νεβάδα ένα πιο δίκαιο μέρος.» 

Αφού κοινοποιήθηκε μια ροή βίντεο της ομιλίας της Peters στα κοινωνικά μέσα, η μηχανικός περιβάλλοντος έλαβε μια έκπληξη αγάπης και υποστήριξης από τα άτομα που την ακολουθούν.

«Το να γιορτάζω την κουήρ μου ιδιότητα είναι κάπως περίεργο» είπε σε ένα tweet.

«Το να είσαι αμφιφυλόφιλη και πανσέξουαλ έρχεται με τόση ενοχή και αμφισβήτηση. Είμαι αρκετά κουήρ; Είμαι αρκετά γκέι; Τι γίνεται αν καταλήξω σε ετεροκανονική σχέση, είμαι στρέιτ; Είμαστε όλες/οι/@ αρκετές/οί/ά και αξίζει να γιορτάσουμε!»

Η Silver State Equality, μια ομάδα υπεράσπισης ΛΟΑΤ+, επαίνεσε την Peters για το coming out της σε δελτίο τύπου:

«Το coming out είναι ένα προσωπικό ταξίδι για όλους», δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας, André Wade.

«Είμαστε τόσο χαρούμενοι για τη βουλεύτρια Peters, καθώς κάνει αυτό το θαρραλέο βήμα και μοιράζεται την ταυτότητά της με τους συναδέλφους της και τον κόσμο. Με αυτόν τον τρόπο, στέλνει ένα μήνυμα σε ΛΟΑΤ+ άτομα παντού – ειδικά στα ΛΟΑΤ+ νεαρά άτομα – ότι οι πανσεξουαλικοί άνθρωποι ανήκουν παντού, συμπεριλαμβανομένου του Νομοθετικού Συμβουλίου της Νεβάδας. Η Silver State Equality είναι περήφανη, που συνεργάζεται με συναδέλφους της βουλεύτριας Peters, ευχόμαστε χαρά και ευτυχία και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε, για να δημιουργήσουμε έναν κόσμο που να είναι υγιής, δίκαιος και απόλυτα ίσος για όλους τους ΛΟΑΤΚ+ ανθρώπους.»