Σε αυτό το τεύχος υποδεχόμαστε τη Δέσποινα Βανδή και το κάνουμε με τρόπο “άκρως τολμηρό”.

Antivirus Magazine Cover 95 Despoina Bandi

Η διάσημη τραγουδίστρια, στην πρώτη της συνέντευξη στο περιοδικό μας, μιλά για τα πάντα. Για τη ζωή της, τα σχέδιά της αλλά και για όλα αυτά που την ενοχλούν εκεί έξω.

Στην παρέα μας κι ο αγαπημένος Γιάννης Κότσιρας, ο οποίος τραγουδά για όλους εκείνους τους “αλλιώτικους ανθρώπους”, που όλο και περισσότερο η κοινωνία τείνει να μετατρέπει σε στόχους.

Σε αυτό το τεύχος, τέλος, ανοίγουμε τον μεγάλο φάκελο της ΛΟΑΤΚΙ γονεϊκότητας, σε μία προσπάθεια να καταγράψουμε τη δύσκολη πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι ΛΟΑΤ+ οικογένειες στην Ελλάδα.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις γνωστές μας στήλες μόδας, πολιτισμού, υγείας κλπ.

Παράλαβε το νέο τεύχος στον χώρο σου, χωρίς χρέωση (αρκεί να μένεις στην Ελλάδα και να είσαι άνω των 18 ετών). Για να εγγραφείς στη δωρεάν συνδρομητική υπηρεσία πάτα εδώ.

Editorial 95

Αν υπάρχει μια ταυτότητα που καλούμαστε να διαχειριστούμε ξανά και ξανά τον τελευταίο καιρό είναι αυτή του/της «συμμάχου». Αν το καλοσκεφτείς, πρόκειται για τη μοναδική ταυτότητα, που σε αντίθεση με άλλες με τις οποίες γεννιέσαι, πρέπει εσύ να την επιλέξεις. Δε γεννιέσαι «σύμμαχος», απλώς επιλέγεις να γίνεις. Μια επιλογή που μπορεί να παίξει τεράστιο ρόλο σε οποιαδήποτε κοινωνική διεκδίκηση, που μπορεί να φροντίσει και να προσφέρει ασφάλεια σε όλα τα άτομα που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις. Το κίνημα του #metoo στη χώρα μας, πρόκειται για ένα από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα, του πόσο σημαντική είναι η ταυτότητα του/της «συμμάχου», του πόσο χρειαζόμαστε κι άλλους γύρω μας για να μας ακούσουν, να μας πιστέψουν και να μας υπερασπιστούν. Δε γεννιέσαι «σύμμαχος», απλώς επιλέγεις να γίνεις. Και δεν είναι εύκολο. Γιατί μοιράζεσαι ένα βάρος. Γιατί τη στιγμή που το κάνεις συνειδητοποιείς ότι και εσύ έχεις ανάγκη άλλους να μοιραστούν τα δικά σου βάρη και ότι εκείνο το #metoo που παρατηρείς τόσο έντονα όλες αυτές τις μέρες, είναι στην πραγματικότητα #ustoo.

Γιατί «δε γεννιέσαι σύμμαχος, απλώς επιλέγεις να γίνεις» και μάλλον ήρθε η στιγμή να το κάνεις.

Βασίλης Θανόπουλος

συνδρομητική υπηρεσία