John Barrowman: “Ο παραγωγός μου είπε να προσποιηθώ ότι δεν είμαι γκέι”

04/02/2021
από
John Barrowman
John Barrowman

Ο John Barrowman θυμάται εκείνη την εποχή, που ένας γκέι παραγωγός του, τον συμβούλεψε είπε να παραμείνει στην ντουλάπα.

Ο ανοιχτά γκέι ηθοποιός John Barrowman, γνωστός για τον ρόλο του στη σειρά επιστημονικής φαντασίας, Torchwood, αλλά και για τη συμμετοχή του στη σειρά Arrow, έγραψε ένα κείμενο στους The Guardian του Ηνωμένου Βασιλείου, στο οποίο αναφερόταν στις δικές τους συναντήσεις με την ομοφοβία στον επαγγελματικό του χώρο.

John Barrowman
John Barrowman

«Ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα που έχω πάρει είναι ότι πρέπει να είσαι ο εαυτός σου. Μεγάλωσα ως άνθρωπος που ήθελε να ευχαριστήσει τους άλλους, και αυτό μπορεί να σε αποστραγγίσει. Στο κολέγιο, είχα αυτήν τη φίλη, που προσπαθούσε τόσο σκληρά να κάνει τους ανθρώπους να τους αρέσει, που δεν μπορούσε να πάρει αποφάσεις, με βάση αυτό που ήθελε. Σκέφτηκα, «Αυτό είμαι κι εγώ;» Μια μέρα μιλούσα με τον μπαμπά μου γι’ αυτήν και είπε: «Ξέρεις τι; Δε θα αρέσεις σε όλους. Κάνε το καλύτερό σου, για να κάνεις τους ανθρώπους να απολαμβάνουν αυτό που είσαι, αλλά μην αλλάζεις γι’ αυτούς.» Τον άκουσα.»

Ο 53χρονος Barrowman θυμάται να παίρνει δουλειά στην αμερικανική σαπουνόπερα Central Park West. Ο Barrowman ζούσε ήδη με τον μελλοντικό σύζυγό του, Scott, εκείνη την εποχή. Στα μισά των γυρισμάτων της σεζόν, οι παραγωγοί κάλεσαν τον Barrowman σε μια συνάντηση.

«Στα μέσα της πρώτης σεζόν, με κάλεσαν οι παραγωγοί. Με ρώτησαν, αν δε θα μιλούσα για το ότι είμαι γκέι», γράφει ο Barrowman. «Μου είπαν ότι ένα από τα καλύτερα πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν θα ήταν, αν με έπιανε ο φωτογραφικός φακός σε μια υδρορροή με μία σεξεργάτρια. Ένα από τα πιο περίεργα πράγματα είναι ότι μου ζητήθηκε να το κάνω, από έναν άνδρα, έναν παραγωγό, που ήξερα ότι ήταν γκέι.» 

«Έτσι, είπα στον Scott :
«Θέλουν να μη μιλάω πλέον για σένα. Θέλουν να πω ψέματα για το ποιος είμαι.»
Αλλά, ήξερα πάρα πολλούς ανθρώπους που ζούσαν μέσα στα ψέματα. Συνέχισα να βγαίνω με τον Σκοτ και να μιλάω γι’ αυτόν.»  

Ο Barrowman τελικά αρνήθηκε. Συνέχισε να ζει με τον Scott ​​και να δουλεύει στη σαπουνόπερα… αυτό, μέχρι να φτάσει στα χέρια του το σενάριο για τα δύο τελευταία επεισόδια της σεζόν.

«Έχω το σενάριο για τα δύο τελευταία επεισόδια», θυμάται. «Ο χαρακτήρας μου βρέθηκε σε πυρκαγιά ή σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και ο ρόλος επρόκειτο να τερματίσει. Απολύθηκα. Αυτό με έκανε να είμαι πιο αποφασισμένος να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά για ρόλους που ήθελα.»

Από την σαπουνόπερα Central Park West. Ο John Barrowman είναι ο πρώτος από τα αριστερά. (1995)

Το Central Park West, στο οποίο πρωταγωνίστησαν, επίσης, οι Lauren Hutton και Mariel Hemingway, δέχτηκε με μικτές κριτικές. Η Hemingway απολύθηκε και αντικαταστάθηκε από τη Racquel Welch στα μέσα της σεζόν. Οι αλλαγές, ωστόσο, δεν έφεραν αύξηση στα νούμερα, οπότε η σειρά ακυρώθηκε μετά από μία σεζόν

Ο Barrowman, από την πλευρά του, σημείωσε έκτοτε μεγάλη επιτυχία με ρόλους στους Torchwood, Arrow, στο Doctor Who, και στη μουσική ταινία The Producers. Ίσως, οι παραγωγοί του Central Park West να έπρεπε να επανεξετάσουν την πορείας της σειράς, και να έπρεπε να επικεντρωθούν στον Barrowman.




Δες και αυτό!