Η Αλέκα Παπαρήγα και οι τρανσφοβικές της απόψεις

05/01/2021

Καλεσμένη στο Podcast της ΚΝΕ βρέθηκε η Αλέκα Παπαρήγα (μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ) στην πρώτη της συνέντευξη μετά από 7 χρόνια με τίτλο: “flashback δεκαετίας”.

Η ίδια απάντησε σε ερωτήσεις που είχε στείλει το κοινό και αφορούσαν σε διάφορα θέματα, όπως η οικονομική κρίση, το ΚΚΕ, οι κινητοποιήσεις κ.α. Δυστυχώς, ένα από τα θέματα είχε να κάνει και με την έννοια του κοινωνικού φύλου. Και λέω δυστυχώς, γιατί για περισσότερο από 5 λεπτά η κα. Παπαρήγα επιδόθηκε σε ένα ρεσιτάλ τρανσφοβίας, αρνούμενη στην ουσία έννοιες όπως το “κοινωνικό φύλο” και ο “αυτοπροσδιορισμός”.

Με εκφράσεις τύπου “αν μια γυναίκα νιώθει άνδρας και πάλι θα πρέπει να κάνει τεστ Παπανικολάου” ή “ποιος αυτοπροσδιορισμός όταν το φύλο καθορίζεται από χρωμοσώματα” η πρώην γ.γ του ΚΚΕ μάς επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά τις αναχρονιστικές αντιλήψεις που διέπουν το κόμμα της σε σχέση με τα ΛΟΑΤ+ θέματα.

Αντιλήψεις που φαίνονται να υιοθετούν ακόμη και τα νεαρά μέλη του κόμματος, που στο βίντεο φαίνεται να συμφωνούν μαζί της και που έπρεπε να ξέρουν καλύτερα.

Τουλάχιστον να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ σεξουαλικού προσανολισμού και ταυτότητας φύλου. Τουλάχιστον αυτό.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!