Toshima Ward: Ζητά συγγνώμη για outing προϊστάμενου σε γκέι υπάλληλο

01/12/2020
από
outing, Toshima Ward

Ένας Ιάπωνας έφτασε σε μια σπάνια εξωδικαστική διευθέτηση μετά το outing που του έκανε ο πρώην προϊστάμενός του ως γκέι παρά της θέλησής του.

Ο 20χρονος άντρας αποκάλυψε τη σεξουαλικότητά του, όταν ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία Toshima Ward του Τόκιο το 2019. Το αντι-ΛΟΑΤ+ στίγμα εξακολουθεί να είναι πολύ ισχυρό στην Ιαπωνία και δήλωσε ότι ήθελε να περιμένει μέχρι να αισθανθεί έτοιμος πριν ενημερώσει την ομάδα του.

Λίγους μήνες αργότερα μια γυναίκα συνάδελφος άρχισε να τον αποφεύγει και αργότερα παραιτήθηκε. Ο άντρας ανακάλυψε σε ένα πάρτι, ότι η κοπέλα είχε μάθει από τον προϊστάμενό του, ότι ο ίδιος ήταν γκέι.

«Νόμιζα ότι δεν υπήρχε πρόβλημα να το πω σ’ ένα μόνο άτομο» , του είπε ο προϊστάμενός του ενώ γελούσε, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο νεαρός άνδρας τους Japan Times.

Η ψυχική του υγεία κλονίστηκε μετά το περιστατικό και τελικά πήρε μία άδεια. Ωστόσο, αποφάσισε να αναλάβει νομική δράση τον Ιούνιο, περίπου την εποχή που αρκετές περιοχές στην Ιαπωνία άρχισαν να απαγορεύουν το outing των ΛΟΑΤ+ ατόμων, χωρίς την άδειά τους.

Μετά από διαπραγματεύσεις, η εταιρεία τελικά παραδέχθηκε το λάθος της και ζήτησε συγγνώμη στον άνδρα στα τέλη Οκτωβρίου. Αναγνώρισε, επίσης, την ευθύνη για τις προκλήσεων ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζε.

“Θα λάβουμε σοβαρά υπόψη το ζήτημα και θα καταβάλουμε προσπάθειες για να διασφαλίσουμε ότι ένα παρόμοιο πρόβλημα δε θα ξανασυμβεί ποτέ” , δήλωσε η εταιρεία.

Περίπου το 25% των κουήρ ατόμων στην Ιαπωνία έχει υποστεί outing, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Η κλίμακα του προβλήματος ήρθε στο προσκήνιο εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς πολλά ΛΟΑΤ+ άτομα φοβήθηκαν την έκθεση, μέσω του εντοπισμού των επαφών τους.

Η κεντρική κυβέρνηση έχει πλέον χαρακτηρίσει το outing και τις προσβολές εναντίον των ΛΟΑΤ+ ατόμων ως κατάχρηση εξουσίας και ένας νέος νόμος που θεσπίστηκε τον Ιούνιο απαιτεί από τις επιχειρήσεις να λάβουν μέτρα κατά της κατάχρησης αυτής.

«Η κοινωνία και οι χώροι εργασίας μας απλά δεν καταλαβαίνουν πόσο οδυνηρό και σκληρό είναι το outing για εμάς», δήλωσε ο άντρας που εμπλέκεται στην υπόθεση της Toshima Ward.

Συνεχίζει να αναζητά ιατρική περίθαλψη και τώρα σχεδιάζει να υποβάλει αξίωση αποζημίωσης εργαζομένου.

https://avmag.gr/124398/perifereia-tis-iaponias-apagoreyei-to-outing-se-loatki-atoma/




Δες και αυτό!